gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo
Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača semena, kaj bo z avtohtonimi sortami?

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Boštjan Romih priznal, da z ženo tega ne počneta!

6. 4. 2016; 08.04
Avtor: Carmen Leban/ revija Zvezde
boštjan romih

Boštjan Romih foto: Mediaspeed

Boštjan Romih je, poleg tega da je znan in priljubljen televizijski voditelj, tudi očka treh otrok. In ko nanese beseda na vzgojo otrok, priznava, da to ni prav lahek zalogaj.

»Z ženo Laro ne posegava po prav striktnih ukrepih,« pravi, »vendar otrok nisva nikoli kaj dosti zavijala v vato. Prepričan sem, da morajo čim bolj zgodaj pristati na realnih tleh. Nič hudega, če otrok kdaj pade in se malo popraska, bo vsaj drugič zato previdnejši – vse seveda, dokler ni ogroženo njegovo zdravje in varnost.« Boštjan in Lara tudi nikoli ne nagrajujeta otrok z materialnimi dobrinami, denimo za dober uspeh v šoli ali kaj podobnega. »Otrokom skušava čim bolj naravno privzgojiti nekatere vrednote. Želiva biti njihova motivatorja. Veliko časa preživimo v naravi in morda imamo srečo, ker živimo na vasi. Otrokom skušava privzgojiti zdrav način življenja, a na silo ne gre. V današnjih časih je velik problem, ker so otroci zasvojeni z elektroniko. Starejša hči Rosa, ki je stara 11 let, s tem sicer nima težav, drugače pa je z osemletnim sinom Danom, ki bi ves čas visel pred računalnikom ali tablico. Pri njem smo že morali uporabo omejiti. Lila je pri štirih letih še premajhna, da bi jo zanimali računalniki. Včasih se dogovorimo, da bomo kakšen dan vse elektronske naprave izklopili in skupaj kuhali, šli na sprehod ali se zabavali na vrtu. Seveda je kdaj zato tudi malo negodovanja, a z ženo ne popuščava.« Tako Boštjan kot Lara sta rada športno aktivna, zato na gibanje navajata tudi svoje otroke. »Človek se kar zgrozi, ko sliši, kako zelo negibčni so današnji otroci, ker večino časa preživijo v stanovanjih ali za elektronskimi napravami. Pomemben korak je storjen že, če so starši dober zgled, a otroke je treba vedno vsaj malo voditi.«

Boštjan s svojo družino foto: Arhiv Svet24

Kako pa otroci živijo v senci očetove medijske prepoznavnosti? »Čisto običajno. Za otroke, ki so že od majhnega vajeni, da je njihov oče na televiziji, to ni nič posebnega. Smo pa dali vedeti tudi v šoli in vrtcu, da so najini otroci čisto običajni in da nočeva, da se jih zato kakor koli izpostavlja. Sicer pa živimo čisto običajno življenje, tudi za prijatelje sem samo Boštjan, ne glede na to, da me zaradi nastopanja na televizij vsaj na videz pozna večina Slovencev.« In prav zato ga imamo radi.

prejšnji članek
O Primožu Peterki sedaj dekleta govorijo, da ...
Svet slavnih
O Primožu Peterki sedaj dekleta govorijo, da ...
naslednji članek
Tudi vas zaskeli, ko pomislite na mrzlo pijačo?
Moda&Lepota
Tudi vas zaskeli, ko pomislite na mrzlo pijačo?