Progasti goz foto Davorin Tome
Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je nenevarna, a zelo koristna na naših vrtovih

1695633573-dsc09685-1695633263267
Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Saša Einsiedler: Mlada ljubezen in osem otrok!

15. 4. 2016; 08.35
Avtor: Andreja Comino /revija Zvezde
Mitja Glavnik, saša einsiedler

Saša trenutno živi svojo pravljico. foto: Mediaspeed

»Lepo je, ko se ti ogreje srce, kadar pomisliš na nekoga, ki ni tvoj otrok,« je o svoji zreli ljubezni do postavnega profesorja Andreja povedala voditeljica Saša Einsiedler.

»Pomlad mi je zelo ljuba. Tako močno simboliko nosi v sebi – prebujanje, ponovno rast ... Zdi se mi, da spomladi ljudje dobimo kar več volje do življenja. Utrujena sem kvečjemu od prekopavanja vrta, toda v tem času čutim toliko življenjske energije, da tudi to opravim brez hujših težav,« pravi Saša, ki je sredi priprav Večera za prijateljice, kjer bo koristno, zabavno, okusno in kjer bodo zbirali sredstva za varno hišo. »Ženske si premalokrat vzamemo čas za druženje s prijateljicami, in to želiva s prijateljico Mihaelo Gržin popraviti,« razlaga Saša, ki jo pomlad navdihuje. Po njenem simbolizira tudi čiščenje, tako na zunaj kot navznoter. Seme, ki je padlo na zemljo, vsako pomlad dobi novo priložnost za rast. »Ljudje se v vsakem trenutku lahko odločimo, da spet dvignemo glavo in zrastemo. Ne samo spomladi, vedno znova najdem kaj v sebi, česar ne potrebujem in se odločim narediti prostor za lepše stvari. Čeprav ne maram pospravljanja, sem se lotila tudi tega. Ko je enkrat opravljeno, uživam v tem občutku. Spomladi je največ opravil okoli hiše in ta me veselijo,« pripoveduje in obenem pojasnjuje, da je nakupovalna mrzlica ne grabi več.

Ko vidi, da potrebuje kaj novega, gre in si kupi. Opazila je, da so letos v modi barve, ki jih ima rada, zato se večkrat ozre po izložbah, ko hiti po ulicah. Čeprav počasi rine proti abrahamu, nima težav s postavo. Pravzaprav ima tudi po petih porodih takšno, ki bi ji jo zavidala vsaka ženska. »Vse leto zjutraj delam tibetanske vaje. Zdaj sem veliko več zunaj in to mi ustreza. Diete pa ... Ne vem, razmišljam, da bi poskusila s kakšnim čiščenjem telesa, morda s sokovi ali kaj takšnega. Ampak zdaj nimam časa misliti na to. Morda bom pozneje razmišljala o tem, kako stopiti nekaj kilogramov, nabranih čez zimo, a seveda čim bolj prijazno do sebe,« razlaga Saša, ki uživa v občutku, da ljubi in je ljubljena.

Andrej je sreča, ki je potrkala na njena vrata, ko je bila na to pripravljena. foto: Sašo Radej/Elle.si

Andrej je sreča, ki je potrkala na njena vrata, ko je bila na to pripravljena. In čeprav si nekatere ženske želijo, da bi bile še enkrat stare dvajset ali trideset let, ona ne hrepeni po tem. »Zdaj se počutim dobro, mnogo lažje mi je živeti in uživam življenje z veliko manj skrbmi in bolj neobremenjeno,« pravi in dodaja, da se tudi ljubezen v zrelih letih precej razlikuje od tiste mladostniške. »Prav zadnjič smo se prijateljice pogovarjale, da smo si, ko smo bile mlade, tako želele, da bi nam kdo rekel: 'Ne morem živeti brez tebe, ti si mi vse.' Zdaj pa, če ti to reče kakšen moški, samo zbežiš, hitro, kot le lahko ... Ko si vsaj približno zrel, ne potrebuješ več nikogar, da ti pove, da si v redu. To veš že sam. In zato odpade kup strahov, kaj pa če ..., ki zastrupljajo odnos. Si tak, kakršen si, zadovoljen s seboj, nimaš nemogočih zahtev, vse je tako – in toliko bolj – preprosto,« je prepričana.


Ker sta oba zrela in odrasla (pa ne samo po letih), se z Andrejem zlahka dogovarjata okoli vsega. Tudi o otrocih. Ona jih ima pet, on tri, in na ta račun se pošali: »V redu je, dokler so moji in tvoji, samo, da niso še najini. Ne vidimo se veliko, takrat ko pa se, je vse čisto normalno. Oba imava svoje življenje in druživa se predvsem takrat, ko imava čas in sva brez otrok. Kadar pa smo skupaj, med njimi nikoli ni bilo kratkih stikov,« še pravi Saša.

foto: Mediaspeed

prejšnji članek
Luskice rešujejo vse
Zdravje
Luskice rešujejo vse
naslednji članek
Popolnoma ravni zobje so redkost
Moda&Lepota
Popolnoma ravni zobje so redkost