nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Resnica o slovenskih vrhunskih športnikih in njihovih ločitvah

4. 8. 2016; 10.13
Avtor: L. Ž./Zvezde
jure košir

foto: Šimen Zupančič

Previsoke norme za ljubezen?

Ni dvoma, da so vrhunski športniki perfekcionisti in individualisti. Brez teh lastnosti pač nikoli ne bi bilo rekordov in zmag, navijači jih ne bi nosili po rokah in med sponzorji zanje verjetno ne bi bilo nikakršnega zanimanja. A kot kaže, prizadevanje za popolnost in poudarjanje posameznika marsikdaj kroji tudi njihova zasebna življenja. Naj jih imajo še tako radi, njihovi izbranci in izbranke vrhunskim športnikom in športnicam pogosto težko sledijo. Roko na srce, res ni lahko vedno zadovoljevati visoko postavljenih norm. Je zato ločitev med najboljšimi športniki več kot med navadnimi smrtniki? Ali pa so njihove ločitve le bolj odmevne?

Jolanda Batagelj

Andrej in Jolanda Batagelj sta se poročila leta 2009, ločila pa šest let pozneje. foto: Zvezde

Novica, da se ena najboljših slovenskih atletinj Jolanda Batagelj spet ločuje, je lani poleti polnila medijske strani. Po šestih letih je takrat razpadel že njen drugi zakon z nekaj let mlajšim troskokašem Andrejem Batageljem, s katerim imata dvojčici Evelin in Zalo. Kljub veliki sprostitvi čustev se par ni razšel v jezi in sovraštvu, zato za hčerkici oba lepo skrbita še zdaj. Jolanda, rojena Steblovnik, se je v prvo poročila že pri rosnih dvajsetih z Alešem Čeplakom, s katerim svetlolasa Velenjčanka ni imela otrok.

Špela Bračun in Tomaž Vnuk

Špela Bračun in Tomaž Vnuk sta se začela ločevati tik pred deseto obletnico zakona. foto: Zvezde

Pravo presenečenje je bilo, tudi lani poleti, ko sta se namesto na deseto obletnico poroke nekdanja alpska smučarka Špela Bračun in dolgoletni kapetan hokejistov ljubljanske Olimpije Tomaž Vnuk začela pripravljati na ločitev. Zakaj je počilo v zakonu, natančno verjetno ne vesta niti onadva, bolj pomembno je, da sta za hčerko Zalo in sina Vida poskrbela kot najboljša očka in mamica. Špela ima že novega izbranca srca, zdravnika ortopeda Roka Vengusta, Tomaž pa je bolj skrivnosten.

Jure Košir

Je kriva ljubezen, da je razpadel zakon Jureta Koširja? foto: Arhiv Svet24

Kdo je kriv, da je konec lanskega leta dokončno razpadel zakon, v katerem so se rodili trije otroci, Alina, Anika in Jalen, nekdanjega alpskega smučarja Jureta Koširja? Ugibanja so različna. Nekateri namigujejo, da je prekipelo lepi Alenki, drugi, da se je končno resno zaljubil on. Kdo ve? Vsekakor se je še enkrat potrdilo, da trije v zakonu rojeni otroci, pa naj bodo še tako sladki, niso zagotovilo, da bo ljubezen trajala večno.

Bojan Križaj

Bojan Križaj ima s Špelo Žle petega otroka. foto: Grega Wernig/KMA

Ko se je živa legenda alpskega smučanja Bojan Križaj poročil s prikupno Barbaro, je bila nevesta še tako mlada, da so morali privoljenje, da je deklica dahnila usodni da, dati še njeni starši. Najprej sta se jima v zakonu rodila Boštjan in Andreja, precej let pozneje še Martin in Meta. Vseeno so se Bojanu in Barbari poti razšle, ona se je še bolj umaknila v ozadje, on je z novo izbranko srca Špelo Žle, ki naj bi bila sestrična njegove nekdanje žene, dobil še enega otroka.

Primož Ulaga

Primož Ulaga se po ločitvi od Jane Mlakar ni poročil v drugo. foto: M24.si

Ločitvi se kljub trem v zakonu rojenim otrokom nista mogla izogniti nekdanji smučarski skakalec Primož Ulaga in nekdanja smučarska tekačica Jana Mlakar. Ona ima z novim partnerjem, nekdanjim rokometašem Alešem Samardžijo, ki je po končani športni karieri prevzel mamin priimek Celar, še enega otroka, on se raje kot ženskam posveča igranju golfa in tenisa.

Britta in Borut Bilač

Britta Bilač nikoli ni povsem prebolela prevare moža Boruta. foto: Mediaspeed

Poleti 2010 je bila vsa država osupla, ko je prišlo na dan, da se po 19 letih zakonske sreče razhajata Britta in Borut Bilač. V Slovenijo preseljena nemška atletinja, evropska prvakinja v skoku v višino, je čez noč ostala brez moža, očeta svojih otrok Nikki in Maxa, trenerja in človeka, zaradi katerega je bila pripravljena zamenjati celo državljanstvo. Tega, da moževe prevare še vedno ni prebolela, Britta še zdaj ne skriva, vseeno pa Borutu nikoli ni želela nič slabega in ni nagajala njegovi novi izbranki srca, mišičnjakinji Simoni Kern.

Primož Peterka

Primož in Renata Peterka sta bila ločitvi najbližje leta 2012. foto: Arhiv Svet24

V zakonu nekdanjega svetovnega prvaka v smučarskih skokih Primoža Peterke in njegove žene, nekdanje manekenke Renate Bohinc, je bilo polno vzponov in padcev. Dokaj razumljivo, saj sta bila, ko sta skočila v zakon, oba še najstnika. O njuni ločitvi se je na veliko govorilo spomladi leta 2012, ko je Primož zaradi težav za nekaj časa pristal na zdravljenju, za Renato pa so mediji pisali, da se je zaljubila v nekega Marjana. A sta krizo vsaj navzven prebrodila in ostala skupaj. Kakor koli že, zakonca Peterka se v vsem tem času nikoli nista pozabila truditi biti dobra starša svojim trem otrokom Maju, Gali in Stelli.

Gregor Krušič

Bosta Taja in Gregor Krušič še kdaj skupaj? foto: Mediaspeed

Za zadnjo odmevnejšo ločitev med našimi športnimi junaki je »poskrbel« nekdanji teniški igralec, zdaj direktor Teniške zveze Slovenije Gregor Krušič. Taja Brumen je bila njegova mladostna ljubezen, imata dva čudovita otroka, a se jima je na neki točki zalomilo. Življenje gre dalje in postavni Gregor skuša zdaj srečo ujeti s prelepo in skrivnostno Sanjo.

Tone Vogrinec

S tretjo ženo Alenko se je Tone Vogrinec dokončno ujel. foto: Grega Wernig

Podobno usodo kot športniki imajo tudi njihovi trenerji. Eden najbolj prepoznavnih, Tone Vogrinec, je že večkrat javno povedal, da je za športne uspehe svojih smučarjev žrtvoval družinsko srečo. S prvo ženo se je ločil, ko sta bila sinova Matija in Miha stara šest in osem let. Iz druge zunajzakonske zveze ima hčerko Nike, s tretjo ženo Alenko pa najmlajšo Lano. »Ona ima očeta in njena mama ima moža, česar za preostale žal ne morem reči,« prizna Tone.

prejšnji članek
Je pokazala preveč?
Moda&Lepota
Je pokazala preveč?
naslednji članek
Znana pevka shujšala za 14 kilogramov in navdušila!
Svet slavnih
Znana pevka shujšala za 14 kilogramov in navdušila!