Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Gremo mi po svoje: Zaspanec danes kreativen producent

4. 7. 2017; 06.00
Avtor: V. M.
zaspanec
Na malih zaslonih smo si lahko v nedeljo zopet ogledali priljubljeni slovenski film Gremo mi po svoje. Pa dajmo obuditi spomine na mlade igralce, ki danes niso več najstniki. Vas zanima, kaj nam je zaupal Zaspanec?

Film Gremo mi po svoje si je prislužil prvo zlato rolo - nagrado Društva slovenskih filmskih ustvarjalcev.

Pisalo se je leto 2010, ko je luč sveta ugledal mladinski film režiserja Mihe Hočevarja, Gremo mi po svoje. Film je hipoma osvojil slovensko občinstvo, do konca januarja 2011 si ga je denimo ogledalo 183.459 gledalcev. Sedem let kasneje nemara skorajda ni Slovenca, ki si priljubljenega filma ne bi ogledal, še več, mnogi z veseljem sedejo tudi pred male zaslone in se ponovno nasmejijo prigodam tabornikov iz rodu Zvitega svizca,  ki se odvijajo v neokrnjeni naravi Triglavskega narodnega parka.

Saj se spomnite kodrolasega najstnika, ki je v filmu Gremo mi po svoje upodobil lik tabornika Zaspanca? foto: YouTube

'Zaspanec' danes na drugi strani kamere

Saj se spomnite kodrolasega najstnika, ki je v filmu Gremo mi po svoje upodobil lik tabornika Zaspanca? Danes 23 letni Jure Kreft se ob spominu na obdobje snemanja filma simpatično nasmehne. ''To snemanje je bilo verjetno najbolj 'najstniška' izkušnja v mojem življenju. To so bili meseci, ko smo bili skorajda sami mulci v hotelu in smo imeli priložnost, da preizkusimo svojo neodvisnost, svoje želje, svojo samostojnost. Seveda je bilo snemanje tudi moje prvo plačano delo, ki je tako vplivalo na moje življenje, da si težko predstavljam, kaj bi bilo, če tega snemanja ne bi bilo,'' iskreno pokima.

Jure je danes študent filozofije in nadvse kreativen producent. foto: Osebni arhiv

In kam ga je ponesla pot od tedaj, ko se je kot 16 letnik prvič postavil pred radovedno oko kamere? Na drugo stran objektiva! Jure, ki je sicer študent filozofije, se ravno te dni mudi na snemanju v Berlinu, kjer bo ostal predvidoma do sredine avgusta. '' S prijatelji smo ustanovili svojo video produkcijo FIXMEDIA, v kateri delujem kot producent. Precej dobro nam gre, je pa tudi zelo naporno,'' je za njena.si povedal Jure in pripomnil, da zdaj razume tudi vse skrbi, ki so jih v njegovi mladosti imeli odrasli filmarji.

Vas zanima, kako spreten je Jure kot producent? Potem si morate ogledate spot Sedem vrtnic, ki ga je za Saša Avsenika posnel skupaj z režiserjem Juretom Dostalom.

Preberite si še: Vas zanima, kako se v očetovski vlogi znajde Primož Forte?

Jure je skupaj s prijatelji ustanovil video produkcijo Fixmedia. foto: Fixmedia

prejšnji članek
Slavna igralka vedno kaže svojo brazgotino
Svet slavnih
Slavna igralka vedno kaže svojo brazgotino
naslednji članek
Znana pevka danes ostala brez vsega
Svet slavnih
Znana pevka danes ostala brez vsega