901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Sreča na vrvici: Rok je danes priznani glasbenik!

7. 1. 2020; 10.00
Avtor: V. M.
Nino de Gleria sreča

Nino de Gleria in Matjaž Gruned v legendarni Sreči foto: Slovenski filmski center

'Tjaramdadam zlat je ta dan, steci z mano vanj …' Razigran glas pevke Marjete Ramšak in prizori iz mladinskega filma Sreča na vrvici nas zlahka popeljejo nazaj v brezskrbne otroške dni. Veste, da je postal svetlolasi Rok priznani glasbenik?

Pa se poleg glavnega igralca Matica in pokojnega poglavarja Črnega Bliska spomnite tudi ostalih obrazov, ki so  zaznamovali mladinski film? Nam na misel pride svetlolasi Rok, v katerega čevlje je stopil Nino de Gleria.

Pa več kot 40 let kasneje? Nino je lansko poletje dopolnil 56 let. Filmski trak je pustil daleč za seboj, v tistih brezskrbnih poletnih dneh, ko so leta 1977 na Bratovševi ploščadi snemali prizore legendarne sreče.

Nino de Gleria foto: Mediaspeed

Lahko bi rekli, da je svoje življenje posvetil glasbi. Kako le ne, v vseh teh letih je nanizal vrsto umetniških dosežkov na področju glasbe, za kar je prejel tudi častitljivo priznanje Zlata ptica. Nino se lahko ponaša z barvito paleto umetniških nazivov, 56-letnik je namreč nadarjen glasbenik, skladatelj zabavne, komorne, simfonične, jazzovske, gledališke in filmske glasbe. Pa baskitarist, kontrabasist, aranžer in producent. Človek ustvarjalnega duha, ki pečata še zdaleč ni pustil le na filmskem traku izpred davnih let. Morda niste vedeli, a kot skladatelj sodeloval tudi pri priljubljenem filmu Košarkar naj bo.

Nino de Gleria je svoje življenje posvetil glasbi. foto: Facebook

prejšnji članek
Tekmovalka Kmetije pokazala veliko gole kože
Resničnostni šovi
Tekmovalka Kmetije pokazala veliko gole kože
naslednji članek
Slovenski pevec po izdaji spota pristal na urgenci!
Svet slavnih
Slovenski pevec po izdaji spota pristal na urgenci!