nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

Severina, Igor Kojić Svet24.si

FOTO: Potem ko je izbrisala soprogov priimek, je ...

mouth-guard-4791772_1920 Reporter.si

Teorija zarote: Korona virus je bil podtaknjen

spar, trgovina, domžale Svet24.si

FOTO: Je slovenske kupce zajela korona histerija?

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Stojan Petrič je izgubil Karavanke, a dobil ...

1_jernej tozon 4 Njena.si

Jernej Tozon s svojo novo prijateljico

Nandi Uzelac Njena.si

Sanjski moški: Nandi po šovu odkrili tumor

Sreča na vrvici: Tragična nesreča legendarnega Bliska
| V.M.

Sreča na vrvici: Tragična nesreča legendarnega Bliska

Mitja Tavčar v vlogi Črnega Bliska, Kino films TV

Minuli dan smo si lahko na televiziji ponovno ogledali priljubljeni mladinski film Sreča na vrvici. Ob tem smo se z žalostjo spomnili na enega najbolj simpatičnih likov v filmu, na Črnega Bliska, ki pa ga žal ni več med nami …

Legendarni film Sreča na vrvici nas vsakič znova zaziblje v davno minula leta, ko je bilo otroštvo sredi blokovskega naselja tako drugačno od kratkočasenja, s kakršnim si skuša danes zapolniti čas mladina. Ste si skupaj z vašimi otroki že ogledali to priljubljeno slovensko klasiko?

Seveda njim prizori ne morejo pomeniti toliko, kot vam, a ste z njimi kljub temu želeli deliti spomine na dni, ko mladost še ni bila ujeta v neotipljivo spletno omrežje in so bila igrišča polna razigranih otrok. Takšnih simpatično nagajivih, kot je bil denimo rjavolasi poglavar Črni Blisk.

Foto: Kino films TV - Sreča na vrvici

Saj se ga spomnite, kajne? V tisti indijanski opravi, s trakom prek čela, bojnimi barvami na licih in namrščeno gubico na čelu, se je zdel prikupen marsikateri deklici, ki je zasanjajo zrla v mali zaslon. Več kot 40 let je minilo od tedaj, a nadobudnega igralca žal ni več med nami. Mitja Tavčar je namreč preminil že pred 28. leti, star komaj 30 let. Čeprav se je v filmu odlično odrezal, Mitja ni ostal v igralskih vlogah, kot mladi moški se je ukvarjal z gostinstvom, njegova življenjska pot pa se je prerano končala leta 1992, ko se je smrtno ponesrečil v avtomobilski nesreči.

V spodnjem videu si lahko ogledate utrinke iz filma, kjer Rajko Zaleznik obudil spomin na preminulega mladinskega igralca. Pod objavo se je oglasil tudi sin pisatelja Vitana Mala, ki je ustvaril zgodbo o Sreči na vrvici. "V kolikor se ne bi ponesrečil, bi bil super igralec. Tako je rekel moj oče, Vitan Mal," je zapisal Klement Mal.