mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Kruta izpoved Vesne s Kmetije

26. 10. 2017; 10.00
Avtor: J.K.
vesna krajnc

Vesna bije bitko z mejno osebnostno motnjo (MOM). foto: Osebni arhiv

Vesna Krajnc, ljubljenka šova Kmetija išče lastnika iz leta 2011, se je odločila, da izlije svojo bolečino in razkrije, kaj se skriva za njeno navidez idilično družinsko podobo.

Nedavno smo vas razveselili z vestjo o Vesni Krajnc, ki je danes mamica dvema sončkoma. Bralci ste novico pospremili s čestitkami in veseljem, da je simpatična rjavolaska našla smisel in srečo. Slednje je Vesno spodbudilo, da razkrije bolečo zgodbo, ki žal nima srečnega konca. 

''Lepa zgodba o treh podarjenih srcih drži, vendar je konec povsem drugačen, poln solza in grenkobe. Srce, ki sem ga podarila očetu (fotograf Blaž Lah) svojih dveh sončkov, je bilo zavrnjeno že dolgo časa nazaj, še preden se je rodil Jakob,'' je iskrena Vesna.

Življenje ni pravljica: Vesnina bitka z osebnostno motnjo

''Imam borderline. Mejna osebnostna motnja, ki je posledica travm iz otroštva, je izjemno boleča in moteča, tako zame kot za bližnje,'' pogumno razkrije Vesna in nadaljuje, da so bila nekatera dejanja in odločitve, kot posledica te motnje,  vidna že v šovu Kmetija.

''Proces zdravljenja, ki sem ga začela že takoj po kmetiji, izkušnji, na katero sem bila popolnoma nepripravljena in me je na koncu tudi zlomila, je zahteval ogromno soočanja z lastnimi strahovi, bolečina skozi proces, pa je bila na trenutke še komaj zdržna.''

Za Vesno je torej težko obdobje, kot pojasni, skoraj tri leta neprestanega trdega dela na sebi, odrekanja, neprestanega opominjanja same sebe in preoblikovanja nevronskih povezav.

Težave so bile vidne že v šovu Kmetija išče lastnika. foto: POP TV

''S ponosom pa lahko rečem, da sem motnjo s pomočjo čudovite terapevtke in pogum navdihujoče psihiatrinje končno uspela spraviti v remisijo, ko lahko končno svobodno diham, brez vzorcev iz preteklosti. Pogum in moč, ki sem ga pobirala na poti do ozdravitve, sta mi dajala predvsem moja sončka, ki mi pomenita vse. Pot vsekakor ni lahka, zdaleč prej kot to, in marsikdo klecne pod naporom in strogo vztrajnostjo. Tako je tudi Blaž nekje na poti do moje ozdravitve izgubil pogum. Konec koncev je torej to vendarle zgodba o uspehu (takrat še) dekleta, ki se je odločilo sodelovati v resničnostnem šovu, na katerega te nihče ne pripravi, in ki sem ga izpeljala do samega konca, čeprav z malo drugačnim zaključkom. Materinstvo, ki je bilo po mnenju strokovnjakov nemogoče, mi je dalo popolnoma nov smisel in voljo, zagon in moč, da zjutraj vstanem, poljubim in pobožam svoja dva zakladka. Dalo mi je cilj, ki sem ga iskala vse svoje življenje. Še pridejo dnevi, ko se z grenkobo ozrem nazaj in se sprašujem, kaj vse bi lahko bilo drugače, če ... Vendar pa je takrat ob meni Matej, ki me opomni, da se vse zgodi z razlogom, čeprav ga marsikdaj v tistem trenutku ne vidimo ...''

Vesnino novo poslanstvo

Težka izkušnja je Vesno spodbudila, da v mirnejše vode pomaga vsem tistim, ki se soočajo z enakimi ali podobnimi težavami. ''Moja misija se s tem zapisom nikakor ne zaključuje, ampak mi odpira vrata v svet, kjer bom lahko služila ljudem. Moja velika želja! Pomagati tistim, ki se borijo z istimi strahovi travm, ki se borijo z depresijo, anksioznostjo, paniko in notranjimi bolečinami, vsem tem, kar sem dala skozi tudi sama. Zato bi ob tej priložnosti povabila vse tiste, ki se srečujejo z istimi bolečinami, kot sem se sama, ali svojci, ki trpijo ob človeku s podobnimi težavami, da me kontaktirajo.''

prejšnji članek
Znesli so se nad Henrikom
Svet slavnih
Znesli so se nad Henrikom
naslednji članek
Ilkino slikovito sporočilo tik pred operacijo
Svet slavnih
Ilkino slikovito sporočilo tik pred operacijo