GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Lea Sirk: Ta dan kar noče priti!

26. 4. 2018; 05.00
Avtor: T.L./STA
lea-sirk

Lea Sirk foto: STA

"Moram priznati, da sem zelo mirna, malo že vzhičena," je v Kristalni palači na srečanju z novinarji pred odhodom v Lizbono - tja se z ekipo odpravlja 1. maja - povedala slovenska predstavnica na 63. tekmovanju za Pesem Evrovizije.

Lea Sirk po zmagi na Emi, ki ji je prinesla vstopnico za 63. Evrovizijo v Lizboni, ni počivala. Dva meseca je intenzivno pilila svoj nastop, ki bo v celoti vse do zadnjega ostal presenečenje. Kar je gotovo, pa je, kot je zagotovila danes novinarjem v Ljubljani, njena barva las in to, da je pred odhodom na Portugalsko zelo mirna, a obenem vzhičena.

"Moram priznati, da sem zelo mirna, malo že vzhičena," je v Kristalni palači na srečanju z novinarji pred odhodom v Lizbono - tja se z ekipo odpravlja 1. maja - povedala slovenska predstavnica na 63. tekmovanju za Pesem Evrovizije. Zagotovila je, da so priprave potekale gladko, v ekipi pa da vlada dobra energija.

Takoj po zmagi na Emi se je resno lotila priprav na evrovizijski nastop. "Takoj naslednji dan smo zelo resno pristopili k celotni stvari in kljub temu, da sem rada tista, ki improvizira in pusti stvarem, da se zgodijo same, tokrat za to ni bilo možnosti." Hitro so morali zastaviti točko in jo skoreografirati. Zahvalila se je vsem, ki so ji pri tem stali ob strani in poskrbeli, da ji, ki je sicer "zelo urejena, zrela, prisebna in odgovorna", v vsej zmedi ni kaj ušlo.

Za sabo ima dva meseca trdega dela. Med drugim je odpotovala v Tel Aviv, Amsterdam in Madrid, kjer je v okviru promocijskih dogodkov za evrovizijske izvajalce predstavljala svojo zmagovalno pesem Hvala, ne!. Tako je pred odhodom v Lizbono že začutila evrovizijski utrip in spoznala že nekaj nastopajočih. Evrovizijski svet ji sicer ni neznan, saj je dvakrat že nastopila kot spremljevalna vokalistka.

V boj za finale kot predzadnja

Čas priprav, potovanj in promocijskih aktivnosti ji je, kot je povedala, minil zelo hitro, medtem ko se ji tedni pred dejanskim nastopom na Evroviziji zdaj že kar vlečejo. "Ta dan kar noče priti," je nestrpno pripomnila 28-letna Primorka, ki bo oder lizbonske Altice Arene zavzela na drugem predizboru 10. maja in se v boj za finale podala kot predzadnja. Ob njej bodo nastopile plesalke Karin Putrih, Tajda Kožamelj, Veronika Škrlj in Anja Möderndorfer, kot spremljevalna vokalistka pa Karin Zemljič.

V odsotnosti spremljevalne vokalistke je s plesalkami Lea Sirk nato odpela svojo zmagovalno pesem, a po nastopu opozorila, da vseh podrobnosti vse do polfinalnega evrovizijskega večera ne bo razkrila. "Pri meni se nikoli ne ve, kaj se bo zgodilo," se je pošalila. Je pa potrdila, da bo pela v slovenščini in zaključila v portugalščini. Kar pa se tiče videza in obleke, velike spremembe ne bo, vse bo "le še bolj dodelano in glamurozno".

Lea Sirk je za presenečenje sicer poskrbela že danes, ko je zbranim v Kristalni palači premierno predstavila videospot za zmagovalno pesem. Režiral ga je Perica Rai in podpira glavno sporočilo pesmi - ljudje pred obraze ne rabijo postavljati mask, da bi jih drugi vzljubili.

foto: STA

prejšnji članek
Skrivnostna Saša Einsiedler je odpotovala
Svet slavnih
Skrivnostna Saša Einsiedler je odpotovala
naslednji članek
Oreščki: Krepijo srce in ščitijo pred boleznijo
Zdravje
Oreščki: Krepijo srce in ščitijo pred boleznijo
#nasazenazenska
nasazenazenska