Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Cosby zaradi duševne motnje neobvladljivo napada ženske

25. 9. 2018; 06.00
Avtor: V. M. / STA
Bill Cosby

Bill Cosby foto: Reuters

Za ameriškega televizijskega zvezdnika Billa Cosbyja so tožilci zahtevali od pet do deset let zaporne kazni in razglasitev za 'spolno nasilnega plenilca.' Menijo, da bo sicer napadel nemočno žensko ob prvi priložosti, pihologinja pa poudarja, da je temu tako zaradi duševnih motenj.

Billa Cosbyja je porota aprila spoznala za krivega, da je na svojem domu omamil in napadel Andreo Constand. Slednja je v zadnjem delu procesa, kjer se odloča o kazni, dejala, da je med procesom povedala vse, sedaj pa le želi, da sodišče izreče pravično kazen. Cosbyja je podobnega dejanja javno obtožilo okrog 60 žensk.

Grozi mu zapor in doživljenjsko psihiatrično zdravljenje

Sodnik Steven O'Neill mora le še določiti kazen in odločiti, ali bo Cosbyja razglasil za spolno nasilnega plenilca. To bi mu naprtilo dosmrtno psihiatrično zdravljenje, četudi bo na prostosti, skupnost, kjer bo živel pa bo morala biti o tem obveščena.

Cosby kaže znake duševnih motenj

Psihologinja države Pensilvanija Kirtsne Dudley je v ponedeljek trdila, da Cosby kaže znake duševnih motenj, med katerimi je tudi neobvladljiva sla, da napade nemočne ženske. Psiholog, ki ga je plačal Cosby, bo danes trdil nasprotno.

"Kaj naj 81-letnik počne v zaporu? Kako naj se bori proti izsiljevalcem ali sploh hodi do jedilnice," je vprašal odvetnik Joseph Green in zatrdil, da je Cosby slep in odvisen od drugih ter da ni nobene možnosti, da bi še kdaj koga napadel. Tožilec Kevin Steele je nasprotno zatrdil, da bo Cosby napadel prvo žensko ob prvi priložnosti.

Bill Cosby

Bill Cosby foto: Profimedia

prejšnji članek
Bivši kmetje prihiteli v Trbovlje!
Resničnostni šovi
Bivši kmetje prihiteli v Trbovlje!
naslednji članek
Will Smith z adrenalinskim podvigom obeležil 50. rojstni dan
Svet slavnih
Will Smith z adrenalinskim podvigom obeležil 50. rojstni dan
#obraziavenija
obraziavenija