klara druzina 1 Odkrito.si

Udeleženko šova Zvezde plešejo skoraj kap, ko ...

severina Svet24.si

Severina propada? Odpušča sodelavce, naganja ...

psi-20. dober spanec Petisvet.si

Pes pri človeku zavoha raka, pa tudi ...

zemljaric-bobo_14.07.13 Svet24.si

Zemljarič spet aktiviral vročo linijo do UKC?

rože, cvetje, sveče, simbolična Svet24.si

Mati ni vedela, da je njenega sina zabodla ...

bff vichy friends Njena.si

Slovenke v najboljših prijateljicah iščejo ...

Emilia Clarke Njena.si

Emilia Clarke preživela dve možganski anevrizmi

Kaj se je zgodilo s Petrom, da se je tako spremenil?
| Vesna Meško

Kaj se je zgodilo s Petrom, da se je tako spremenil?

Peter Vode nekoč in danes, Osebni arhiv

Ko danes zremo v podobo Petra Vodeta, je v njem bolj malo fantiča, ki je nekoč nervozno stresal z daljšimi lasmi in negotovo zrl v publiko šova Slovenija ima talent.

No, kako le ne, nenazadnje je v minulih osmih letih odrasel, kar se nedvomno pozna tako v spretni komunikaciji, kot vizualni podobi.

(smeh) ''No, otrok po duši sem še vedno, samo, da zdaj poskušam držati lase nad točko očesnega kontakta, tako, da se je nervozno stresanje las v večinskem delu prenehalo.''

Ampak Peter, nekako ne moremo mimo tega, da je vaš celoten slog zajadral v povsem druge vode. Kaj je vplivalo na spremembe in kje se danes počutite bolj domače?

Foto: Osebni arhiv - Peter Vode

''Moj slog se šele zdaj sestavlja, saj skozi izobrazbo vidim, kaj je glasbeno mogoče in kako resonira z mojimi glasbenimi preferencami. Ko si v začetnih fazah učenja glasbe, igraš kar si zmožen. Ko enkrat prideš do točke, ko lahko igraš vse, ne glede na to, kako glasbeno zahtevno je, takrat začneš izoblikovati svoj stil z vključevanjem novih elementov, ki te spodbudijo h plesu oziroma vsaj gibanju, če ples ni nekaj v čemer se počutiš udobno,'' pojasnjuje pevec in dodaja, da lahko povsem suvereno reče, da je pri svojih petnajstih letih v celoti izvajal samo kar je bil tehnično zmožen.

''Stilsko pa se glasbeno najbolje počutim v stvareh, ki 'groovajo, pesmi z ritmom, ki te premika čez celo pesem. V kolikor vam je ta občutek nepoznan, lahko na Youtube-u poslušate moj novi singl 'Moja Spet' in se osredotočite na bobne in bas kitaro ali pa na vokalno linijo v prvih petnajstih sekundah.''