stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Na zlatih globusih odmeval poraz Lady Gaga

7. 1. 2019; 07.00
Avtor: V.M.
filmo-gaga

Lady Gaga foto: Revija Vklop

Čeprav je veljala za veliko favoritinjo, Lady Gaga ni prejela nagrade za najboljšo dramsko igralko.

Konec tedna je zaznamovala odmevna podelitev filmskih in televizijskih nagrad zlati globus. Tekom 76. podelitve zlatih kipcev je največ pozornosti pritegnila razglasitev filma leta, nagrado sta namreč prejeli zgodbi Bohemian Rhapsody v kategoriji drame in Green Book v kategoriji glasbenih filmov ali komedij.

Rami Malek, znan iz serije Mr. Robot, je osvojil zlatega globusa za film režiserja Bryana Singerja o pevcu skupine Queen Bohemian Rhapsody, ob prejema kipca pa se je posebej zahvalil Freddyju Mercuryju, da mu je s svojim življenjem omogočil glavno vlogo njegovega življenja.

Bohemian Rhapsody foto: Outnow

Green Book z Mahershalom Alijem v stranski in Viggom Mortensenom v glavni vlogi je imel pet nominacij, poleg nagrade za najboljši glasbeni film ali komedijo pa je zlatega globusa odnesel tudi Ali.

Trud Lady Gaga ni požel težko pričakovanih sadov

Prireditev kakopak ni postregla le z vzkliki veselja, pač pa tudi z razočaranjem nominirancev. Med slednje zagotovo sodi pevka in igralka Lady Gaga, ki je sicer veljala za veliko favoritinjo, a prestižnega priznanja žal ni prejela. Nagrado za najboljšo igralko v glasbenem filmu ali komediji je namreč dobila Olivia Coleman, ki igra kraljico Ano v filmu Najljubša, Glenn Close pa je bila razglašena za najboljšo igralko v drami (Žena) in je odnesla svoj že tretji zlati globus.

A Gaga vseeno ni ostala praznih rok, s pesmijo Shallow je namreč slavila v kategoriji najboljša originalna glasba.

Resen favorit za oskarja

Film režiserja Alfonsa Cuarona o varuški, ki ga je vzgajala v 70. letih prejšnjega stoletja v Mehiki je nakazal, da je eden najbolj resnih favoritov za oskarja za najboljši film leta, saj je poleg režiserskega zlatega globusa osvojil tudi nagrado za scenarij (Cuaron) in najboljši film v tujem jeziku (Španščina).

Jeff Bridges in Susan Geston foto: Profimedia

Kdo je prejel nagrado za življenjsko delo?

Nagrado za življenjsko delo na področju filmske umetnosti Cecil B. DeMille je dobil slavni "The Dude" v filmu The Big Lebowski iz leta 1998 Jeff Bridges, ki se je zapletel v dolg zahvalni govor, vendar ga organizatorji niso upali prekiniti.

prejšnji članek
Kako je gospodarica Nada razkrila Frankovo prevaro?
Resničnostni šovi
Kako je gospodarica Nada razkrila Frankovo prevaro?
naslednji članek
Dnevni horoskop: Obeta se vam nekaj velikega
Horoskop
Dnevni horoskop: Obeta se vam nekaj velikega