nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Delovna akcija: Simonkina kruta zgodba

7. 5. 2019; 07.45
Avtor: V.M.
simonka

Simonka foto: POP TV

V sedmi oddaji delovne akcije smo spoznali Simonko Karlovini, ki je s svojima otrokoma živela v človeku nevrednih razmerah. Ob njeni žalostni zgodbi so bridko zajokali mnogi gledalci …

Od solz lesketajoče se oči Simonke Karlovini razkrivajo, da s seboj nosi žalostno zgodbo in da se prebija skozi težave, ki mnogim ne polnijo misli. Simonka namreč dobro ve, kaj pomeni trpeti in kako je živeti v hudem pomanjkanju. S sinkom Ernejem in hčerko Enjo komaj shajajo čez mesec in čeprav marljivo opravlja delo, so nemalokrat tudi lačni. Cilj, od katerega ne odstopa je, da ima konec meseca v hladilniku vsaj mleko in jajca, da pa bi otrokoma lahko vsak dan nudila priboljške in dobro hrano, pa žal ni mogoče, saj jima kakšen boljši grižljaj, denimo puding, lahko nudi le tedaj, ko prejme plačo. Kljub vsem tegobam, ki ju doživljata tudi njena otroka, so do srca segajoče besede, da si Ernej in Enja želita le, da bi bila njuna mamica srečna in da ne bi več jokala.

Ernej in Enja foto: POP TV

A pred prihodom Ane in njene marljive ekipe, je Simonka le stežka zadržala solze. Pot, ki jo je prehodila, je namreč polna grenkih spominov, ki so na njeni nežni duši pustile globoke sledi. Kot je pojasnila v oddaji, si je družino ustvarila z moškim, ki se je izkazal za povsem neprimernega očeta in partnerja.

»Ni imel spoštovanja do ženske. Zgubil je razsodnost, ko je kaj popil. Povsem se mu je obrnilo, on ni bil v redu. Strah je bil prisoten. Ne moreš zaspati,« se je spominjala Simonka, ki se ves čas spraševala ali jim je sposoben narediti kaj hudega.

Ernej ni pričakoval svoje sobice. foto: POP TV

Partnerjev alkoholizem ter trepetanje in strah pred nasiljem, so jo tako privedli do odločitve, da mora oditi, saj si ne ona in ne otroka ne zaslužita takšnega življenja. Ko je nekdanji partner fizično obračunal z Ernejem, se je v njej nekaj prelomilo, z otrokoma so odšli in si ustvarili skromno a mirno življenje v stari, propadajoči hiški. V slednjo je sedaj končno posijalo sonce, Ana in njena ekipa so tekom Delovne akcije poskrbeli za celovito prenovo, pri čemer je svetlolasa voditeljica mislila tudi na ostale težave, ki so pestile družino. Poskrbela je za mesečno pomoč pri hrani, mislili pa so tudi na oblačila …

Simonka pravi, da bo odslej močnejša. foto: POP TV

prejšnji članek
Moja žena mene tepe: Ozadje odmevne videozgodbe
Svet slavnih
Moja žena mene tepe: Ozadje odmevne videozgodbe
naslednji članek
Tina Gorenjak iskreno o svojem boju z boleznijo
Zdravje
Tina Gorenjak iskreno o svojem boju z boleznijo