zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Moja žena mene tepe: Ozadje odmevne videozgodbe

7. 5. 2019; 08.30
Avtor: V.M.
pero martić

Pero Martić foto: Dravle Records

Njegovo ime je Pero Martić in pravi, da ni pevec. Pa vendar je s svojim drugim singlom ponovno poskrbel, da se je na YouTubu kresalo od hitro naraščajočega števila ogledov. Padel je rekord, Martić pa je v svet poslal sporočilo, s katerim je pravzaprav ponudil pogled v zakulisje tabu teme, o kateri si žrtve zaradi sramu ne upajo govoriti …

V samo 24 urah si je videospot Moja žena ogledalo več kot 68 000 ljudi, od 1. maja pa do danes pa že več kot 156.000! Osupljivo, kajne? Kdo je torej fenomen po imenu Pero Martić, ki se je že prvi dan zavihtel na #1 zavihek priljubljenosti na Youtubu in Youtube Gamingu?

Pero je pozornost spletne publike pritegnil že lansko leto, ko je izvedel preizkus ali je mogoče uspeti tudi brez posebej izstopajočega pevskega talenta. »Sem prvi primer v Sloveniji, ki je dokazal, da lahko vsak uspe z dobro ekipo in pozitivno energijo, kljub temu, da ti drugi pravijo da si brez talenta. Že neštetokrat sem povedal, da nisem pevec. Prvi komad Prepovedana je nastal s producentom Damjanom Jovičem iz zabave in testiranja, kaj lahko naredimo,« je pojasnil Martić in nadaljeval, da mu je kljub 'antitalentu' uspelo narediti hit, ki ga posluša cela Slovenija.

In tako je Pero po skoraj milijon ogledih na YouTubu in odličnimi odzivi na prvi singel Prepovedana, spletno publiko presenetil z novim singlom, ki nosi naslov Moja žena. A tokrat je zaplul v nekoliko drugačne vode, saj tekom videozgodbe prepeva o tem, da ga žena pretepa.

Mladi so videospot pograbili z velikim navdušenjem, je pa prav, da razjasnimo, da ima pesem osveščevalno noto, ki tekom sodobne zgodbe razkriva problematiko nasilja nad moškimi.

»Predvsem mladim želimo skozi komad na zabaven način predstaviti temo, o kateri ni veliko govora – ne na družbenih omrežjih, kot tudi ne v šoli. Za starejše poslušalce je bolj globlji pomen, saj se želi opozoriti, da niso vse zveze popolne, kot je pogosto prikazano na družbenih omrežjih. Nasilje nad moškimi obstaja, vendar je zelo skrito, saj moški ne veljajo kot šibki in ranljivi. Tudi samo priznavanje s strani moškega o nasilju velja kot nekaj sramotnega, do tega imamo veliko zadržkov in stereotipov. Tako želimo s komadom odpreti teme o drugih straneh nasilja v zvezah,« pojasnjuje Martićeva predstavnica za stike z javnostmi.

prejšnji članek
Zaradi tega se je Alenka Košir počutila kot princesa
Svet slavnih
Zaradi tega se je Alenka Košir počutila kot princesa
naslednji članek
Delovna akcija: Simonkina kruta zgodba
Svet slavnih
Delovna akcija: Simonkina kruta zgodba