GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tanja Žagar: Naučila se je živeti z negativnimi komentarji

19. 5. 2019; 09.00
Avtor: K.M.
Zvezdeplesejo2019_0323

Tanja Žagar foto: Miro Majcen/Pop TV

Slovenska pevka poudarka, da se je naučila predvsem razlikovati med konstruktivno kritiko in kritiko, kjer gre zgolj za iskanje pozornosti.

Tanja Žagar (36) je v slovenskem medijskem prostoru prisotna že od svojega štirinajstega leta. V dvaindvajsetih letih pa se je v različnih življenjskih in kariernih obdobjih srečala že z raznovrstnimi komentarji, zapisi in tudi obtožbami. Pravi, da ji je danes lažje kot pred leti, ko je kot najstnica stopala v svet glasbe. 

"Ljudje smo si različni, zelo različno podajamo svoja mnenja, poglede, kritiko. Nekdo to počne kulturno, človeško, kdo drug pa žal pogosto s sovražnim govorom. Težko bo spremeniti svet, da bi se vsi spoštljivo pogovarjali in obnašali. Sama lahko poskušam za to poskrbeti pri sebi, svoji družini, svojem otroku. Da ga naučim spoštovanja do življenja, ljudi, sveta, vsega. Upam, da mi bo uspelo. Sama sem zelo zgodaj vstopila v medijski svet, stara sem bila 14 let. Mogoče je bilo najtežje v teh prvih letih, ko smo se srečavale z vsemi grdimi besedami in blatenjem. Bile smo kar zrele punce in smo hitro dojele, tudi s pomočjo Mikija, s katerim smo se o tem veliko pogovarjale, da je to pač del tega poklica, da je neizbežno in da bo vedno prisotno. Zelo hitro smo znale to predelati in se s tem sprijaznile," nam je zaupala pevka in razkrila,da kasneje sama kakšnih stresov in hudih trenutkov ni doživljala. "Najbrž zato, ker sem kot mlada to že doživela, in če sem to preživela takrat, sem pozneje še toliko lažje. Dojela pa sem še nekaj: da sem očitno človek, ki je res rojen za to delo. Ker se me stvari ne dotaknejo tako, da bi zato trpela, bila žalostna, padla v depresijo ali slabo voljo. Sem tiste vrste človek, ki se ukvarja predvsem z dobrimi in pozitivnimi stvarmi, kar je negativnega, pa se me nekako ne dotakne. Zato mi je še vedno lepo – ne glede na vse, je to zame najlepše delo."

Na vprašanje, če se je z vsemi temi komentarji naučila živeti, je Tanja preprosto odgovorila pritrdilno in pa razkrila, da se je naučila razlikovati med konstruktivno kritiko in kritiko, kjer gre zgolj za iskanje pozornosti. "Žal je slednjih zelo veliko."

prejšnji članek
Domen Kumer o svoji prvi ljubezni
Svet slavnih
Domen Kumer o svoji prvi ljubezni
naslednji članek
Od Jadranke hočejo samo seks, raje je samska
Resničnostni šovi
Od Jadranke hočejo samo seks, raje je samska