ribi Dobra karma

Kaj nam prinaša prehod Sonca v astrološko ...

1_isaac palma otrok Svet24.si

Isaac Palma: "V Sloveniji otroke vzgajate bolj ...

POL201804273605 Reporter.si

Ali bosta Bojan Požar in Žan Mahnič splavila ...

zmago jelinčič Svet24.si

Sodišče zavrnilo Jelinčičevo tožbo! Zmago je ...

20200219-00990389 Necenzurirano

Rekonstrukcija afere "prisluškovanje"

gabrijela-fatorić Njena.si

Sanjski moški: Gabrijela je postala temnolaska

Monika in Denis 4 Njena.si

Ljubezen na vasi: Kaj se je zgodilo po dveh letih?...

Madonna v središču škandala na Evroviziji
| K.M.

Madonna v središču škandala na Evroviziji

Madonna, Profimedia

Več desetletij dolg izraelsko-palestinski konflikt izpostavljen tudi na včerajšnji Evroviziji.

Čeprav je izbor za pesem Evrovizije predvsem zabaven dogodek, se tudi včeraj nismo mogli popolnoma izogniti politiki in predvsem izpostavljanju dolgoletnega izraelsko-palestinskega konflikta. Veliko polemike je bilo že v preteklem letu, ko so številni nasprotovali temu, da bi izbor sploh izvedli.

Politiko je kot prva na dogodek vnesla pevka Madonna, ki je za dve pesmi dobila kar zajeten košček denarne pogače. Med pesmijo Future je imel namreč eden izmed plesalcev na hrbtu izraelsko zastavo, plesalka pa palestinsko. Organizatorji so v uradni izjavi za javnost zapisali, da to ni bil del generalke. "Evrovizija je nepolitičen dogodek in Madonna je to vedela."

Še več vznemirjenja pa so na glasbeni dogodek vnesli predstavniki Islandije. Med razglasitvijo rezultatov glasovanja občinstva so namreč pokazali palestinske zastave z napisom Palestina in v dvorani poželi predvsem veliko negodovanja in negativnih vzklikov. 

Potezi sta doživeli različne odzive. Nekateri se z njima ne strinjajo, saj trdijo, da politika ne spada na takšno prireditev, spet drugi pa so navdušeni, da so tako predstavniki Islandije kot tudi Madonna izkoristili možnost za izražanje svojega mnenja in spodbudo številnih gledalcev.