pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Kdo je kriv, da bolniki v UKC Ljubljana zaradi starih naprav ne morejo do preiskav?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Peterka: 'Uživam, kot nisem še nikoli!'

30. 7. 2019; 05.00
Avtor: STA
Primož Peterka

Primož Peterka foto: Mediaspeed

Nekdanji slovenski skakalni šampion Primož Peterka ima novo službo, s katero je, za enkrat, izjemno zadovoljen. 'Dela je veliko. Za zdaj uživam v tem, kot še nisem nikoli.'

Primož Peterka je nov poklicni izziv našel na Kitajskem. Štiridesetletnik je namreč sklenil sodelovanje s kitajsko provinco Zhejiang na vzhodu Kitajske in prevzel delo z mlajšimi dekleti, ki se bodo šele podala v smučarske skoke. Z njimi bo delal vsaj tri leta.

Testiranja je že opravil

Peterka je skupaj z Jelkom Grosem in Bojanom Joštom pred časom odpotoval v Hangzhou, kjer ima sedež tudi velikan Alibaba, in skupaj so s kitajskimi dekleti opravili testiranja. Večina se je ukvarjala z odbojko ali bila vpeta v kakšen drug šport, za smučarske skoke pa dekleta, stara od 13 do 17 let, še niso slišala.

Skupaj so izbrali 15 deklet, 14 jih je zdaj na pripravah v Sloveniji. Načrt je, da bodo dekleta živela in trenirala pri nas, dvakrat na leto pa obiskala svoje družine na Kitajskem.

Nova služba mu je dala krila

"Dela je veliko. Za zdaj uživam v tem, kot še nisem nikoli," je za Sportal dejal slovenski skakalni šampion in dodal: "Dekleta so zelo skočna in so vse presenetila. Tudi na snegu se znajdejo, pa čeprav so ga v Planici v petek zjutraj šele prvič videla."

"Nastanjeni smo v Kranjski Gori, v prihodnje pa se bomo preselili v hišo v Podkorenu. Pogoji za trening so v Planici najboljši. Boljših, kot jih imamo pri nas, ni. Cilji so visoki, o njih pa ne bi zdaj govoril," je še dejal Peterka, ki mu bosta pri delu v pomoč nekdanja skakalca Andraž Pograjc in njegova sestra Manja.

Kitajska bo sicer naslednja gostiteljica zimskih olimpijskih iger. Leta 2022 bodo namreč zimski olimpijski boji v olimpijskem mestu Pekingu, ki je poletne igre gostil leta 2008.

prejšnji članek
David Urankar spet postal očka
Svet slavnih
David Urankar spet postal očka
naslednji članek
Uravnotežene in abstraktne oblike v trendih oblikovanja
Zdravje
Uravnotežene in abstraktne oblike v trendih oblikovanja