Ana Tavčar Dobra karma

Ana Tavčar za neozdravljivo bolezen skrbi na ...

regina2 Svet24.si

Regina je poročena že 25 let. To so njeni nasveti

druzinska fotografija pogacar xx Reporter.si

Ozadje čudeža na dveh kolesih: Vse družinske ...

meja Svet24.si

Teh hrvaških županij ni več na rdečem seznamu,...

18418X0073 Necenzurirano

Kam so izginili direktorji #kolumna

rumena majica Odkrito.si

Pogačar rumeno majico podaril v dobrodelne namene

Marjan Jakša Njena.si

Ljubezen po domače: Marjan v šov s posebnim ...

Grožnje s smrtjo: Josipu počil film …
| V.M.

Grožnje s smrtjo: Josipu počil film …

Jovica Josip Ćiritović, RTL

'Zažgal vas bom vse!' je le ena izmed groženj, ki jih je Josip namenil hrvaškemu mediju, za katerega pravi, da je o njem pisal laži.

Medtem ko je Nikolini Cvek pozornost po šovu močno godila in ji po njenih besedah pomagala pri gradnji kariere, Ljubezen na vasi na Josipa ni najbolje vplivala. V času, ko se je Nikolina sončila v soju žarometov, so mu namreč povsem popustili živci. In kaj je Benkovčana tako močno vznemirilo? Kot je pojasnil, naj bi eden izmed hrvaških portalov o njem pisal laži in mu s tem povzročil nemalo škode.

Na očitke se je ob tem odzvalo tudi uredništvo, kjer so pojasnili, da je Ćiritović zahteval, naj nemudoma prenehajo z objavljanjem negativnih novic o njem in Nikolini. V izjavi za javnost so pojasnili, da jim udeleženec šova grozi s smrtjo že več tednov: »Izvedel je na stotine telefonskih klicev z resnimi grožnjami, prejeli pa smo tudi pismo, v katerem piše: 'Zažgal vas bom vse, polil z bencinom in pobil.'«

Uredništvo groženj ni prijavilo policiji, so pa javno izrazili pomisleke v zvezi z izjavo Varuha človekovih pravic. Po mnenju slednjega namreč udeležba oseb s posebnimi potrebami v resničnostnih šovih ni moralno sporna, saj Konvencija o pravicah invalidov zagotavlja načelo enakih možnosti in enake obravnave.

Kaj slednje pomeni, pa si preberite v prispevku: V šovu sodelovale osebe s posebnimi potrebami