Andrej Marčič Svet24.si

Milijoni evrov javnih sredstev za prijatelje ...

tragedija-pri-slavonskem-brodu Svet24.si

FOTO: "Videl sem, kako je sedež mladi ženski ...

tuš, bregana, obrežje, mejni prehod Svet24.si

FOTO: V koloni pred mejnim prehodom si je ...

ceferin zorcic pf bobo Reporter.si

Novi obrazi 2022: od Čeferina do Zorčiča, kdo ...

plaža mavricij, janez-janša Necenzurirano

Janšev otok raj tudi za slovenske milijone

strela Odkrito.si

Družina, ki privablja strele

Peter Prevc in Mina Lavtižar Mercuzza Njena.si

Peter Prevc pokazal sina

Grožnje s smrtjo: Josipu počil film …
| V.M.

Grožnje s smrtjo: Josipu počil film …

Jovica Josip Ćiritović, RTL

'Zažgal vas bom vse!' je le ena izmed groženj, ki jih je Josip namenil hrvaškemu mediju, za katerega pravi, da je o njem pisal laži.

Medtem ko je Nikolini Cvek pozornost po šovu močno godila in ji po njenih besedah pomagala pri gradnji kariere, Ljubezen na vasi na Josipa ni najbolje vplivala. V času, ko se je Nikolina sončila v soju žarometov, so mu namreč povsem popustili živci. In kaj je Benkovčana tako močno vznemirilo? Kot je pojasnil, naj bi eden izmed hrvaških portalov o njem pisal laži in mu s tem povzročil nemalo škode.

Na očitke se je ob tem odzvalo tudi uredništvo, kjer so pojasnili, da je Ćiritović zahteval, naj nemudoma prenehajo z objavljanjem negativnih novic o njem in Nikolini. V izjavi za javnost so pojasnili, da jim udeleženec šova grozi s smrtjo že več tednov: »Izvedel je na stotine telefonskih klicev z resnimi grožnjami, prejeli pa smo tudi pismo, v katerem piše: 'Zažgal vas bom vse, polil z bencinom in pobil.'«

Uredništvo groženj ni prijavilo policiji, so pa javno izrazili pomisleke v zvezi z izjavo Varuha človekovih pravic. Po mnenju slednjega namreč udeležba oseb s posebnimi potrebami v resničnostnih šovih ni moralno sporna, saj Konvencija o pravicah invalidov zagotavlja načelo enakih možnosti in enake obravnave.

Kaj slednje pomeni, pa si preberite v prispevku: V šovu sodelovale osebe s posebnimi potrebami