Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Javno glasovanje: Bi pustili odpadnike stradati?

1. 10. 2019; 10.00
Avtor: V.M.
kmetija-2019

Odpadniki foto: POP TV

Letošnja igra v šovu Kmetija morda nekoliko odseva sliko zunanjega sveta. Igralci so razdeljeni na premožni del in odpadnike, ki jih je produkcija pustila brez vira hrane. Njihovo preživetje je odvisno zgolj od lastne iznajdljivosti in milosti družine.

'Včeraj so dobili mleko in kruh, danes bi pa spet jedli. Kakšna predrznost, kajne?'

Če je resničnostni šov Kmetija za tekmovalce, ki jih je produkcija namestila v luksuznem delu posestva razburljiva igra, s katero so si popestrili življenje, slednje nikakor ne drži za štiri odpadnike, ki poskušajo preživeti v gozdu. Medtem ko prvi doslej niso okusili nikakršnega pomanjkanja, so Rene, Bojan, Sonja in Adrijana prepuščeni samim sebi in milosti družine. No, bolje rečeno nemilosti. Če jih je v prvem tednu ganil Renejev kužkasti pogled, danes na odpadnike gledajo le še kot na vsiljivce, ki jim kratijo mir, vzbujajo slabo vest in odžirajo prepotrebne grižljaje.

Odpadniki foto: POP TV

Pogled na lačne obraze ob ograji v nekaterih sicer še vzbudi sočutje, večinoma pa v njihovem odnosu ni zaznati empatije. Naravnost srce parajoč je bil denimo prizor Marjaninega in Božinega preganjanja odpadnikov proč od ograje, ki je na simboličen način zrcalil sliko posameznikov odrinjenih na rob družbe.

Igra je za odpadnike v resnici precej resna. Dejstvo je, da je njihovo stradanje odvisno od lastne iznajdljivosti in posluha premožne družine. Če si z nabiranjem hrane, ki jo lahko najdejo v gozdu, ne morejo zagotoviti dovolj grižljajev za preživetje, družina pa jim slednje ne bo namenila, jim pravzaprav ne preostane prav veliko možnosti. Ali bodo do hrane prišli na lastno pest; se prepustili stradanju oz. uživanju hrane zgolj ob osvojitvi tedenske nagrade ali pa bodo tvegali sankcijo in odkorakali iz igre …

Kakšen je torej vaš pogled na zasnovano igro? Bi lahko odpadnikom odklonili hrano in ali bi v vlogi odpadnika zmogli vsak dan znova moledovati za hrano? Svoje mnenje nam zaupajte v komentarju na Facebooku.

Odpadniki foto: POP TV

Odpadniki foto: POP TV

prejšnji članek
Križanke so bile na nogah: prva Dalmatinska noč Luke Basija z gosti
Svet slavnih
Križanke so bile na nogah: prva Dalmatinska noč Luke Basija z gosti
naslednji članek
Črnomelj v šoku: Ukradli denar za Krisa
Svet slavnih
Črnomelj v šoku: Ukradli denar za Krisa
#obraziavenija
obraziavenija