zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Saša Tabaković, kot ga niste vajeni

18. 12. 2019; 05.00
Avtor: T.P.
Saša Tabaković

Saša Tabaković foto: Marko Vavpotič, M24.si

Saša Tabaković, sicer stalni član ansambla SNG Drama Ljubljana, bo v družbi odličnih glasbenikov postregel z raziskovanjem kulturnega izročila narodov panonske nižine.

Sedmi iz cikla koncertov Drama Akustika bo v nedeljo, 22. decembra, ob 19.00 na velikem odru ljubljanske Drame v drugačni luči predstavil starega znanca gledališkega občinstva.

Saša Tabaković bo na koncertu, ki ga je poimenoval Pesmi z drugega brega, v družbi odličnih glasbenikov postregel z raziskovanjem kulturnega izročila narodov panonske nižine. foto: Peter Uhan / SNG Drama Ljubljana


 
Saša Tabaković je v zadnjih letih domačemu in tujemu občinstvu uspešno približal bošnjaško (sevdah), srbsko, romsko in judovsko (klezmer) tradicionalno glasbo. Dvaindvajsetega decembra pa bo občinstvo popeljal na mistično potovanje po kulturnem izročilu Panonske nižine. V spremstvu preverjenih glasbenih virtuozov se bo sprehodil skozi pesmi Prekmurja, Medžimurja, Slavonije, južne Madžarske (Bačka) in Vojvodine (Srbija) v izvirnih jezikih ali narečjih in z urbanim etno-džez pridihom.
 
Ti kulturni prostori so našemu okolju namreč še vedno precej neznani, čeprav je Slovenija del njih. Zato jih želijo približati poslušalcem, ki jim je blizu ohranjanje glasbene dediščine na način, ki so ga poznali naši stari starši. Pesmi z drugega brega bo predstavil skupaj z glasbeniki Janezom Dovčem, Boštjanom Gombačem, Goranom Krmacem, Vasilijem Centrihom in Robertom Piklom.
 
O Saši Tabakoviću

Saša Tabaković je član ansambla SNG Drama Ljubljana od leta 2005. Prejel je številne nagrade za igro, med drugim leta 2005 Borštnikovo nagrado za mladega igralca. S svojim širokim opusom občinstva ne navdušuje le na gledaliških odrih, temveč tudi v filmih ter v glasbenih vodah.

prejšnji članek
Za vrhunske imitacije bosta poskrbela tudi nekdanja zmagovalca
Svet slavnih
Za vrhunske imitacije bosta poskrbela tudi nekdanja zmagovalca
naslednji članek
Koncerta v spomin Ivu Petriću
Svet slavnih
Koncerta v spomin Ivu Petriću
#nasazenazenska
nasazenazenska