Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Žan Serčič s čustveno mojstrovino za zlomljene zaljubljence

10. 1. 2020; 12.00
Avtor: Vesna Meško
anuša-in-žan

Anuša in Žan foto: Promocijska fotografija

Slovenski kantavtor Žan Serčič je nedavno obogatil glasbeni prostor s čustveno skladbo Zlomljena, ki je mnogo več kot klasična ljubezenska balada. Pod jezikom namreč pušča okus izbranih besed, ki zadenejo naravnost v srce. Da pa vam bo pesem pred oči naslikala barvita čustva, vam Žan danes poklanja tudi videozgodbo …

Besedilo, ki skupaj z melodijo ne izgine v nov dan. Vrstice, ki na mrmrajočih ustnicah puščajo okus, tanke sledi in željo, da jim prisluhneš znova in znova. Zlomljena je skladba, s katero je Žan Serčič čuteče zaplul pod površino preglasnega vsakdana in v skromno obleko odel čustveno glasbeno zgodbo, ki s svojo globino in preprostostjo zadane naravnost v srce. Ste ji že prisluhnili? Dajte, ob tem pa prijazno vabljeni še na kratek klepet z nadarjenim umetnikom, ki je nase opozoril že pred leti, ko je kot mlad fant stopil na oder šova Slovenija ima talent.

Anuša in Žan foto: Promocijska fotografija

Žan, kako se je rodilo besedilo?

Besedilo se je rodilo precej podobno, kot vsako do takrat. Pa vendar me je zadelo malo močneje. Začel sem s frazo: ''Zaljubljena a zlomljena, drug v drugem našla sva izgubljene delce srca''. Takoj sem vedel, da bo s tega nastala pesem, ker je prišla iz enega globokega dela mene, ki je pravzaprav bil ves čas tam, pa vendar je potrebna samo ena stvar, kot inspiracija (dogodek, misel, slika) da naredi trigger. Večino pesmi je nastalo še isti dan.

Je vzklilo iz lastnih izkušenj ali si se zgolj poglobil v srčne rane, ki so na splošno del življenja?

Kot v večini svojih besedil govorim iz lastnih izkušenj in občutkov. Vseeno pa je to tema, ki se tiče skoraj vsakega od nas, vsak je bil že kdaj zlomljen in na tleh, o tem se mnogokrat govoril s prijatelji in družino. Ampak ravno to je čar, šele ko sestavljaš svoje srce nazaj, spoznaš moč ljubezni. Spoznaš da nima samo ene, tiste lepe dimenzije, pa vendar je ravno ta njena celota to, kar jo dela najlepšo.

Anuša in Žan foto: Promocijska fotografija

Komu je namenjena pesem in kaj z njo sporočaš svetu?

Namenjena je vsem vam. Mojim poslušalcem, da jo vzamete za svojo in ob njej začutite občutke in podoživite spomine, ki so popolnoma vaši. Nikoli ne želim bit tisti ''modrec'' ki kaj sporoča drugim, ker ima vsak svojo pot. Govorim lahko le iz sebe, da bolj sem iskren o občutkih, kot je biti zlomljen s sabo in ljudmi, ki jih imam rad - bolj iskreno lahko tudi ljubim in dajem od sebe tisto lepo plat iskrene ljubezni.

Vzemite si čas in si oglejte, kako ob preprostih in čustvenih filmskih prizorih zveni Zlomljena v videspotu, ki je danes ugledal luč sveta ...

prejšnji članek
Kako pripraviti domač sok aloje vere za obraz in telo?
Zdravje
Kako pripraviti domač sok aloje vere za obraz in telo?
naslednji članek
Ljubezen po domače: Branko Cvek z vlogo v slovenski seriji
Resničnostni šovi
Ljubezen po domače: Branko Cvek z vlogo v slovenski seriji