mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Dom opremite v barvi leta 2020

10. 1. 2020; 04.00
Avtor: K.M.
Dnevna soba

Dnevna soba foto: Shutterstock

Podjetje Pantone, znano po svojem sistemu usklajevanja Pantone, katalogu barv, ki ga v večini uporabljajo v grafiki, arhitekturi, gradbeništvu in industriji, je razkrilo barvo leta 2020. To je klasično modra barva oziroma barva, ki se skriva pod oznako Pantone 19-4052 TPG Classic Blue.

»Klasična modra nas navdihne, da pogledamo prek očitnih stvari in razširimo svoje mišljenje. Postavi nam izziv, da mislimo globlje, poveča našo perspektivo in začne komunikacijo. Živimo v času, ki zahteva zaupanje in vero. Pantonova klasična modra pomeni takšno stalnostin samozavest, je trdna in zanesljiva, modra, na katero se lahko vedno zanesemo,« je o letošnjem izboru povedala Leatrice Eiseman, izvršna direktorica inštituta Pantone. 

Stoli foto: AdobeStock


Podjetje barvo leta izbere na podlagi premišljenega proučevanja in analize trenutnih trendov. Gre za analizo glasbene in filmske industrije, potovanj, umetniških kolekcij, novih umetnikov, mode, oblikovanja, notranje opreme, življenjskega sloga in tudi socialno-ekonomskih stanj. Strokovnjaki hkrati preverijo številne nove materiale, teksture in učinke ter izražanje določene barve nanje. Čeprav podjetje Pantone že 21 let izbira barvo na podlagi trendov, pa hkrati s svojim izborom tudi postavijo nove trende za prihajajoče se leto. 

Kuhinja foto: AdobeStock



Barva leta v opremi doma
Klasično modri odtenek barve je splošno zelo priljubljen v opremi doma, saj ustvarja stabilno podlago, s katere lahko gradite celostno podobo. V notranje prostore naj bi ta barva vnašala kreativno samozavest, prostor pa lahko dodatno preoblikujete z unikatnimi barvnimi kombinacijami in tonalnimi izrazi. Gre za barvo, ki jo lahko brez težav uporabite na različnih materialih in teksturah. Gre za zanesljivo barvo, ki izraža tradicijo, eleganco in nepričakovano drznost.

Trosed

Trosed foto: Arhiv proizvajalca


Trosed v barvi leta 2020 za uživanje v najljubših popoldnevih.
(www.harveynorman.si, 539,00 EUR)

Počivalnik

Počivalnik foto: Arhiv proizvajalca


Udoben počivalnik iz kovinskega ogrodja z nastavljivim naslonom.
(www.rutar.com, 459,99 EUR)

Enosed

Enosed foto: Arhiv proizvajalca


Enosed v kombinaciji bukovega lesa in žametne tkanine.
(www.vivre.si, 846,69 EUR) ***null***

prejšnji članek
Blestela je v Reki ljubezni, zdaj jo lahko gledate na velikem platnu
Svet slavnih
Blestela je v Reki ljubezni, zdaj jo lahko gledate na velikem platnu
naslednji članek
Kako pripraviti domač sok aloje vere za obraz in telo?
Zdravje
Kako pripraviti domač sok aloje vere za obraz in telo?