stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Osupljiva resnica o skrivnostnem Gašperju

30. 1. 2020; 09.15
Avtor: V.M.
Zala Kralj in Gašper Šantl

Zala Kralj in Gašper Šantl se zdaj podpisujeta kot zalagasper. foto: Medaspeed

Gašper Šantl je presenetil z javno izpovedjo. Spregovoril je namreč o težki poti in ovirah, s katerimi se je soočal na poti do uresničitve svojih sanj.

Ko sta Gašper in Zala lansko leto predramila slovensko javnost z zasanjanim prihodom na glasbeno sceno, so mnogi verjeli, da gre za mladostnika, ki živita v mehurčku in ki se morata o življenju in svetu še marsikaj naučiti. Pa temu še zdaleč ni tako. Gašper ima namreč za seboj zgodbo, ki dokazuje, da je zelo vztrajen in pogumen umetnik odprte glave in širokega duha. Skupaj z Zalo je namreč že doživel življenjsko popotovanje, o kakršnem lahko mnogi le sanjarimo ali pa črpamo navdih v knjigah in filmih …

Gašperjeva pot do sreče

Zadržani 23-letnik je svojim spletnim prijateljem namenil zapis, v katerem je razkril, kaj se je zgodilo, ko je prisluhnil sebi, svojim željam in glasbi, ki ga je vabila v tujino …

»Morda še ne veste, da sem si vedno želel delati glasbo, kitare in produkcije pa se vsak dan učim od 11 leta naprej. Z željo, da najdem delo v glasbenem studiu, sem na zadnji srednješolski dan zapustil dom in se s kolesom odpravil iskat službo v tujino,« je pričel svojo zgodbo pripovedovati Gašper in dodal, da se je za ta pogumen korak odločil zaradi tega, ker v Sloveniji kljub močni volji ni dobil priložnosti.

Zala Kralj in Gašper Šantl najraje ustvarjata doma foto: osebni arhiv

»Nihče me ni vzel za vajenca. Tako sem skoraj tri mesece pisal elektronska sporočila različnim studiem, vmes pa živel iz nahrbtnika, brez brisače ali zobne paste. A kmalu sem dobil odgovor iz Prage in moje iskanje priložnosti se je končalo tako, da sem se preselil v Prago, kjer so me v Faust records studiu vzeli za svojega. Takrat sem se naučil, kako je vsakodnevno delati na glasbenih projektih in kaj to pomeni za moje življenje. Bilo je vse, kar sem si do tedaj želel. Ker pa se mi je zdelo, da sem se ujel v lastne sanje, sem se pričel počutiti vedno bolj utesnjeno. Da bi našel samega sebe, sem tako pustil vse za seboj. S kolesom sem se iz Slovenije odpravil do Nemčije, do Nizozemske, do Portugalske in vse vmes. Bilo je res fantastično. Polno vseh možnih čustev, težavnih situacij in prelepe narave. Na poti sva z Zalo napisala pesem Valovi in nikoli si nisem mislil, kam vse me bo to vodilo. Res sem vesel, da me je,« je svojo osupljivo zgodbo strnil med spletne zidove Gašper.

Občudovanja vredno, kajne? Bravo Gašper. Bravo Zala. Ostanita zvesta sama sebi še naprej.

prejšnji članek
Pri Jezerškovih spet zibajo: Očka okopali v vinu!
Svet slavnih
Pri Jezerškovih spet zibajo: Očka okopali v vinu!
naslednji članek
Srce parajoče: Glas Bryantove vdove odmeva po spletu
Svet slavnih
Srce parajoče: Glas Bryantove vdove odmeva po spletu