nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Henrika izsiljevali in obtožili pedofilije

5. 2. 2020; 07.45
Avtor: V.M.
henrik

Henrik foto: Osebni arhiv

Henrik Lutz je razkrinkal prevarante, ki so ga skušali zvabiti na limance z mladim dekletom, nato pa ga izsiljevati. Nekdanji tekmovalec shujševalnega šova se ni pustil ustrahovati, dogajanje je razkril javnosti …

Znan obraz resničnostnega šova The Biggest Loser Slovenija Henrik Lutz je postal tarča prevarantov, ki pod lažno krinko mladih deklet na spletu lovijo moške, nato pa jih izsiljujejo za denar. S Henrikom so navezali stik prek družbenega omrežja Instagram in kljub temu, da ni želel sodelovati, vztrajali nekaj dni. Kot je pojasnil, je prejel sporočilo iz profila Zupan Ana:

»Takoj sem ugotovil, da gre za lažni profil. Sprva sem pričakoval, da se spet šalijo kakšni zdolgočaseni 13-letniki, ki pišejo slavnim osebam, ko so pijani, da se jim režijo. Takoj me je začela nagovarjati, da jo naj 'napalim' s kakšno svojo poredno fotografijo. Tako sem vedel, da imam opravka s prevarantom, saj tako direktno govorijo samo moški, poleg tega pa me je spominjalo na podobno prevaro, ki jo izvajajo Afričani preko Facebooka,« je pojasnil Henrik, ki se je nato lotil raziskovanja in kmalu ugotovil, da so bili njegovi sumi povsem utemeljeni. Ker je želel priti zadevi do dna, je na prošnjo virtualne Ane posredoval svojo telefonsko številko, ki so jo nepridipravi kmalu uporabili. Klic je prejel sredi noči, vendar ga na drugi strani ni ogovoril prijazen glas mične mladenke.

Henrik Lutz foto: PLANET TV

»Ko sem se javil, se je name začel dreti en moški, da je pravkar videl na sestrinem telefonu, da sem si dopisoval z njo in da me bo ubil, pedofila. Jaz pa sem ga nazaj zafrkaval, da koliko časa še imam, preden me ubije, ter da jih imam že ves čas naštudirane in vem, da Ana ni resnična oseba,« pripoveduje Lutz, ki nepridiprave ni želel izpustiti iz rok, brez da bi jim dal vedeti, da so se spravili na napačno osebo. Ko so telefonski pogovor prekinili, jih je namreč poklical nazaj in jih naravnost povprašal o bogatenju na račun izsiljevanja.

»Sem ga vprašal, koliko denarja zaslužijo na moških, ko jih takole izsiljujejo. Pa mi ni odgovoril in je prekinil. Nato so izklopili telefonsko. Moram priznati, da je to ena najboljših prevar, kar sem jih zasledil na spletu. In donos je zagotovo zelo visok, glede na nizko tveganje, kateremu so izpostavljeni.«

Spodaj si lahko preberete celoten zapis, v katerem Henrik podrobno opisuje izkušnjo in potek prevare ...

prejšnji članek
Bi Leo Sirk zaradi glasnosti prijavili policiji?
Svet slavnih
Bi Leo Sirk zaradi glasnosti prijavili policiji?
naslednji članek
Sanjski moški: Silvia v razmerju z glasbenikom
Resničnostni šovi
Sanjski moški: Silvia v razmerju z glasbenikom
#nasazenazenska
nasazenazenska