Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

1709556859-172a8714-1709556621461
Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine "doping" za visoke dobičke zasebnikov.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Trdo delo Ane Soklič obrodilo sadove

23. 2. 2020; 10.00
Avtor: V.M.
Ana Soklič

Ana Soklič foto: Bobo

Ana Soklič je postala 26. predstavnica Slovenije na tekmovanju za pesem Evrovizije. Do zmage na Emi jo je privedlo marljivo delo, predanost cilju in velika ljubezen do glasbe.

Kot so odločili gledalci in poslušalci Eme ter strokovna žirija, bo Slovenijo meseca maja na 65. tekmovanju za pesem Evrovizije v Rotterdamu zastopala Ana Soklič s pesmijo Voda

Zmagovalka Eme je po razglasitvi rezultatov v solzah spregovorila o tem, da se nihče ne sme bati, da ni luči na koncu predora, ter spomnila na težke trenutke, s katerimi se glasbeniki srečujejo na svoji poti.

Ana Soklič, zmagovalka Eme 2020 foto: RTV Slovenija

Sloveniji predstavila rezultate predanega glasbenega ustvarjanja

Ana je razkrila, da se je za letošnje sodelovanje na Emi odločila, ker je želela predstaviti svojo avtorsko skladbo, oder Eme je tako za glasbenika lepa priložnost, da predstavi svoje delo, saj ima precej občinstva.

Skladba ji "pomeni vse, vsa minula leta dela na sebi". Napisala jo je tudi v angleščini, a jo je želela odpeti v slovenščini, saj je slovenščina naš materni jezik. Zdelo se ji je tudi, da bo tako vsebina najbolj dosegla ljudi. Ali jo bo v slovenščini zapela tudi v Rotterdamu, se bodo z ekipo še odločili, ji pa vsekakor največ pomeni v slovenščini. "Slovenščina je prečudovit jezik, ki ga je treba negovati," je dodala.

Ana Soklič Ema foto: M24

"Noro, kakšen trud s strani vsakega posameznika, dovršeno v dlako. Spoštujem popolnoma vse od prvega do zadnjega in sem šokirana in presenečena nad zmago," je povedala Ana o nastopajočih na letošnji Emi.

Ana Soklič je sicer na Emi nastopila že leta 2004 in leta 2007.

prejšnji članek
Tinkara Kovač po Emi novim zmagam na proti
Svet slavnih
Tinkara Kovač po Emi novim zmagam na proti
naslednji članek
Igralka Ajda Smrekar priznala, da tega skoraj ne počne
Svet slavnih
Igralka Ajda Smrekar priznala, da tega skoraj ne počne