testenine črvi odpoklic
Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se znašle testenine s črvi

borut petek
Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga plačuje za svetovanje?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Najstnik na TikToku: 'Bi tega psa ubili za denar?'

4. 3. 2020; 01.00
Avtor: V.M.
pes telefon

Zaskrbljujoča vsebina na Tik Toku foto: Pexels

V želji po pozornosti se tudi slovenski najstniki na spletu poslužujejo moralno in etično spornih metod. Na TikToku denimo objavljajo posnetke svojih hišnih ljubljenčkov in spletno publiko sprašujejo, kdo bi ljubljenčka pokončal za določeno vsoto denarja.

Ne, to ni šala, čeprav bi dotični najstniki nema ravno s to besedo skušali upravičili svoja dejanja. A slednja govorijo sama zase. Mladostniki namreč posnamejo hišnega ljubljenčka - psa ali mačko, nato pa video objavijo na aplikaciji TikTok ter dodajo napis z vprašanjem, kdo bi hišnega ljubljenčka pokončal za denimo milijon evrov. Ob slednjem je pripisano še povabilo, naj vsebino všečkajo vsi tisti, ki tega ne bi storili.

Odziv na posnetke je kakopak buren, tudi zaradi prikaza razmer, v kakršnih živijo nekatere živali. Medtem ko mnogi glasno protestirajo, naj se nemudoma ustavi objavljanje tovrstne vsebine, pa se pod videi širokoustijo tudi posamezniki, ki bi ponudbo z veseljem sprejeli.

Zaskrbljujoče objave in nasilna spletna komunikacija imajo na odraščajočo mladino negativen vpliv. Staršem zato svetujemo, da se seznanijo z vsebino, s katero se kratkočasijo njihovi otroci.

Lahko sporno vsebino na TikToku prijavimo? Ja, seveda. Postopek prijave po korakih najdete TUKAJ.

prejšnji članek
Kaj jesti po telovadbi
Zdravje
Kaj jesti po telovadbi
naslednji članek
Igralec razkril, kako je v petih dneh shujšal 4,5 kg
Svet slavnih
Igralec razkril, kako je v petih dneh shujšal 4,5 kg