Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

V samoizolaciji prebira knjige in se prepušča toku

6. 5. 2020; 12.00
Avtor: K.M.
Ajda Mlakar

Ajda Mlakar foto: Radio Aktual

V časi samoizolacije večino ljudi pogreša predvsem družbo, ki pa je sedaj močno omejena zgolj na najbližje. Ena izmed takih je tudi voditeljica na Radiu Aktual, Ajda Mlakar.

»Zdravje je sedaj na prvem mestu in prav je, da se v takih situacijah izkaže solidarnost do bolj ogroženih skupin, zato se z vsemi mojimi prijatelji sedaj družimo po telefonu. Pogosteje uporabljam tudi video klice, sploh kadar se slišiva z bratom, ki je trenutno »ujet« na Češkem, na medicinski izmenjavi,« je zaupala radijka, ki se zaveda, da je predvsem na nas samih, da iz dane situacije potegnemo najboljše. Tako ima sedaj več časa za branje, kar jo zelo veseli. »Odkar se je začela samoizolacija sem prebrala že tri odlične knjige: Vas jebe ego, ki super branje, kjer ugotovimo, da smo sami sebi največji sovražniki. Uživala sem tudi v islandski kriminalki Čas čarovnic in knjigi Uspavanka, ki lepo aktualizira izzive sodobnega materinstva in partnerstva,« je povedala Ajda.



Branje ji predstavlja sprostitev in pobeg v nek paralelni svet. »Opažam, da v marsikaterem pogledu živim veliko bolj umirjeno, kot prej. Ves čas imam v ozadju misel kakšno bo življenje, ko se zadeve enkrat umirijo. Vedno znova pridem do iste ugotovitve, da se je v trenutnih okoliščinah najbolje prepustiti toku in se s problemi soočiti, ko do njih pride. Mislim, da so redki tisti, ki jim koronavirus ne bi vsaj malo pomešal načrtov in spremenil vsakdana,« je razkrila voditeljica, ki se po dolgem času spet počuti, kot da smo vsi na istem bregu. »Če bomo to enotnost in povezanost znali ohraniti tudi po tem, ko se bo situacija umirila, bo življenje lepše in spet bom verjela, da je vsaka stvar tudi za nekaj dobra,« je zaključila Ajda.

prejšnji članek
Šparga, špargelj ali beluš?
Kulinarika
Šparga, špargelj ali beluš?
naslednji članek
Je kraljeva družina Archiju čestitala za prvi rojstni dan?
Svet slavnih
Je kraljeva družina Archiju čestitala za prvi rojstni dan?