Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Po dveh letih premora se na glasbeno sceno vrača simpatična pevka

13. 7. 2020; 08.30
Avtor: K.M.
_DSF0079Fotografija_Robert_Zabukovec_Anja_Istenič_2020 (1)

Anja Istenič foto: Robert Zabukovec

Svoje glasbeno znanje je izpopolnjevala pri Darji Švajger in pod vodstvom Patrika Grebla nastopila tudi z Big bandom RTV Slovenija in v kateri izdala tudi hrvaške pesmi.. Zdaj se na glasbeno sceno vrača s slovensko pesmijo.

Govorimo o Anji Istenič, ki je svojo ljubezen do glasbe začela gojiti že pri petih letih, ko je začela obiskovati učne ure violine, pri 19-ih letih, leta 2015, pa je javnosti predstavila tudi prvo avtorsko pesem. Leta 2018 je Anja spoznala Marka Tomasovića, glasbenika in producenta, ki je v svoji karieri sodeloval z največjimi glasbeniki na področju bivše Jugoslavije (Oliver Dragojević, Lidja Bačič, Ines Erbus, Danijela Martinović, Vanda Winter, Zdenko Kovačiček, klapa Intrade, Severina ...). Skupaj sta posnela tudi njeno prvo hrvaško pesem Svjetla grada. Temu je sledil še večji hit, pesem Srce zna gdje mu je mjesto, ki ima na kanalu YouTube že skoraj 300 tisoč ogledov. Kasneje si je Anja privoščila dvoletni premor v karieri, zdaj pa se vrača s pesmijo v slovenskem jeziku Poletne noči.

Kako je prišlo do ideje za novo pesem, zakaj skoraj dve leti premora?
V zadnjih dveh letih sem se iskala. Ugotavljala sem še, kaj si sploh želim ustvarjati, kdo sem jaz. Veliko časa sem porabila tudi za to, da sem iskala pravo ekipo. Na koncu se je po naključju razpletlo tako, da sva pesem naredila z z sovaščanom Daretom Kauričem. Z njim kot back vokalistka pri njegovih projektih sodelujem že kar nekaj let, sedaj pa sva ustvarila singel zame. Daretov stil mi je zelo všeč, uspelo mu je :).

Kakšne so želje za naprej, kaj želiš doseči z glasbo?
Četudi nam je karantena omogočila kar nekaj časa zase, časa za ustvarjanje in predvsem časa za razmislek, si res želim, da bi lahko glasbeniki kmalu spet stopili na oder in očarali ljudi. Ponovno si želim druženj. Zastavila sem si tudi nekakšen cilj, da izdam single pogosteje.

Kako doživljaš zadnje mesece in vpliv na glasbeno in kulturno industrijo?
Zadnji meseci so res drugačni, a menim, da nam bo s skupno močjo uspelo. Ostati moramo potrpežljivi in upati na najbolje, predvsem pa paziti nase in na ostale.
Trenutna kriza nas je zelo prizadela. Glasbeniki, pa tudi ostali umetniki in organizatorji prireditev si želimo, da bi stopili na odre čimprej. Pogrešamo publiko.

prejšnji članek
Naya Rivera je mrtva, našli so njeno truplo
Svet slavnih
Naya Rivera je mrtva, našli so njeno truplo
naslednji članek
Slovenska pevka in voditeljica je prvič postala mamica
Svet slavnih
Slovenska pevka in voditeljica je prvič postala mamica
#nasazenazenska
nasazenazenska