nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Špela Grošelj ustvarila posel, od katerega dobro živi

5. 9. 2020; 09.00
Avtor: Revija Zvezde Lady
spela foto tibor golob

Špela Grošelj foto: Revija Zvezde

'Če me vprašate, kako se je to zgodilo, pravim, nenačrtovano. Nenačrtovane stvari navadno uspejo. Če bi na silo želela, da uspe, verjetno iz tega ne bi bilo nič.'

"Letošnje leto je zelo posebno zame. Dogajajo se neobičajne stvari, na marsikatero izmed njih nimam vpliva in se znajdem, kakor vem in znam. Korona je stvari res postavila na glavo in me prikrajšala za stvari, ki jih počnem najraje – glasbo in vodenje televizijskih oddaj ter dogodkov. Nazadnje sem na odru stala februarja, morala bi spet marca. Zdaj pa je že avgust in še vedno nič. Komaj čakam, da grem med občinstvo, saj sta glasba in televizija moja strast. Vedno grem rada na oder in tam uživam kot nikjer. Ni mi težko delati 20 ur na dan, če je treba," pove Špela Grošelj, ki je bila od nekdaj pridna, pametna in delovna.

"Vse počnem sama. Vem, da bi mi bilo lažje z ekipo, a zdaj ni čas za takšne stvari. Sem one man band in vesela, da je v teh časih tako," pove pevka, za katero marsikdo ne ve, da se je že pred časom prilagodila novim trendom in družbenim omrežjem.

špela grošelj foto: splet

Splet je nov poslovni svet

"Pred leti se je začelo popolnoma spontano. Na družbenih prireditvah sem spotoma naredila kakšno fotografijo ali Instagram story in objavila. S sledilci sem delila tudi del svojega zasebnega življenja in objavljala utrinke s potovanj. Nato pa sem, glede na to, da sem inženirka multimedijev, začela več poudarka namenjati kakovosti fotografije. Želela sem, da bo moj profil videti lep. Sčasoma je to postalo del mojega posla. Vedno sem bila spontana in iskrena, saj ne maram pretvarjanja. Nikoli ne bom objavila kakšnih kočljivih posnetkov ali situacij, ki se ne spodobijo. Sem pa zelo odprta. In to moji sledilci tudi vedo. Redno odgovarjam na njihova vprašanja in vzdržujem našo skupnost. Zdaj nas je že 80 tisoč, in če me vprašate, kako se je to zgodilo, pravim, nenačrtovano. Nenačrtovane stvari navadno uspejo. Če bi na silo želela, da uspe, verjetno iz tega ne bi bilo nič," pravi Špela, ki več kot 90 odstotkov fotografij naredi sama. Nima frizerja, maskerja, stilista ... Iz objav je naredila posel, od katerega čisto dobro živi.

Špela Grošelj foto: Špela Grošelj

"Je pa to še vedno samo del mojega posla. Nekateri, ki se ukvarjajo samo s tem, ne samo da živijo od tega, temveč tudi zelo dobro živijo. Družbena omrežja so novodoben medij in tako kot televizija in radio živijo od oglasov. Tam je zdaj zelo veliko denarja namenjenega oglaševanju, ker je doseg na teh omrežjih veliko boljši, saj so ljudje ves čas na tem. Če bi delala samo to, bi bila lahko to zame osemurna služba, tako pa je samo del moje dejavnosti. Nisem obremenjena z vsakodnevnimi objavami. Objavljam, ko se mi zdi, da imam nekaj povedati. Včasih pa tudi ves teden nič, saj nočem delati na silo. Oglaševalci me angažirajo sami, saj se nikoli nisem želela ponujati. Sprejmem samo določeno število kampanj na leto in imam z naročniki dolgoročne pogodbe, ker si lahko le tako kompetenten, ne pa, da en dan oglašuješ eno znamko, jutri pa že drugo ... Sebe nimam za vplivnico, saj sem pevka in voditeljica. Nočem biti reklamni pano, oglašujem samo izdelke, ki bi jih uporabljala tudi sicer, ki bi jih kupila," je odločna Špela, ki se ji v virtualnem svetu kriza ne pozna.

prejšnji članek
Potem ko je ostala brez dela, se je Tara znašla takole
Svet slavnih
Potem ko je ostala brez dela, se je Tara znašla takole
naslednji članek
Sara Rutar: Iz strasti se je rodila nova velika ljubezen
Svet slavnih
Sara Rutar: Iz strasti se je rodila nova velika ljubezen
#obraziavenija
obraziavenija