Klemen Bunderla foto: Luka Švigelj
»Sodelavka je poznala mojstrico peke z drožmi, Anito Šumer. Zadeva je v letošnjem letu tako zanimiva, da sem jo povabil na Aktual, da je povedala, kako se stvari streže, kako ti prvič morda tudi ne uspe, ampak je potem trud kmalu zelo poplačan,« pove Klemen, ki pred tem o drožeh ni vedel skoraj nič. »Moj prijatelj Zoran je pri peki z drožmi zelo uspešen in to obvlada. Vem, da je to izredno dolgotrajen proces in da moraš droži najprej vzgajati, da lahko potem dejansko začneš peči. Tudi umrejo ti lahko ... Groza! Si predstavljate? Komaj je mimo noč čarovnic, pa ti že nekaj umre v kuhinji, hehe!«
Ne peče, ker potem vse poje!
Klemen sicer pravi, da mu peka ni tuja, ampak da se je ne loti, ker potem preveč poje. »Lansko leto sem za božič pripravil brownieje za vse, potem pa sem ga več kot tri četrtine pojedel sam. naredil sem tudi muffine, pa sploh ne bom povedal, koliko jih je ostalo.« Klemnu je peka pri srcu predvsem takrat, ko ima mir in čas. »V nasprotnem primeru je to lahko breme in se ti priskuti. Tako kot droži, če jih ne hraniš dovolj, hehe.«
Bosta pekla skupaj z Juretom?
S sodelavcem, primorskim kulinaričnim navdušencem in romantičnim voditeljem Juretom Ličnom sta zato sklenila, da se bosta preizkusila v peki z drožmi. »Jure si želi poskusiti ta kruh, ker je lažji za prebavo in ko sva slišala, kako navdušena je Anita, ko razlaga o njenih pekarskih dogodivščinah, naju je kar potegnilo. Držite pesti! Sicer pa bo za vsak slučaj najin inštruktor kar prijatelj Zoran hehe.«
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.