Žan Milosavljević foto: Instagram
Pri nabiranju gob previdnost ni nikoli odveč. Še zlasti bi morali biti na to pozorni tisti, ki gob ne poznajo in jih nabirajo vsepovprek. Slabe izkušnje z gobami ima tudi letošnji zmagovalec šova MasterChef Slovenija Žan Milosavljević.
»Pred nekaj leti nam je soseda podarila vrečko zamrznjenih gob, iz katerih je mama skuhala odlično gobovo juho. Z užitkom sva jo pojedla, a je najino veselje trajalo kratek čas. V mešanici gob so bile namreč tudi strupene, zato je mamo kmalu zatem, ko je zaužila juho, odpeljal rešilec. Le pol ure po tistem pa je na urgenco prijatelj odpeljal tudi mene. Pojedel sem namreč nekoliko manj juhe, zato je do reakcije prišlo pozneje kot pri mami. Oba sva jo na srečo odnesla brez hujših posledic, sem pa iz te zgodbe potegnil misel, ki jo polagam na srce vsem bralcem revije, in sicer da gobe nabirajte sami in le tiste, ki jih dobro poznate. Verjemite, da ta moja izkušnja ni bila nič kaj prijetna.«
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.