Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490
Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih žuriral: "Nosil sem lasulje, da me ne bi prepoznali"

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Maja Sodja: Solze mi prinesejo tudi olajšanje

20. 12. 2020; 11.00
Avtor: Revija Zvezde Lady / Tjaša Platovšek
Maja Sodja

Maja Sodja foto: POP TV

Čeprav se Maja Sodja pred televizijskimi kamerami loteva resnih in težkih tematik, se v zasebnem življenju rada in veliko smeji.

Majo Sodja poznamo kot dolgoletno novinarko in televizijsko voditeljico, ki je znana tudi po tem, da je pred kamerami brez dlake na jeziku. V svojih prispevkih se loteva najrazličnejših tematik, ki zadevajo nas vse, zgodbe pa se je pogosto tudi močno dotaknejo.

»Tu, kjer sem, mi je zelo lepo,« odgovori Maja na vprašanje, ali bi se rada preizkusila še v kakšni drugi televizijski vlogi. Prav televizija je veliko prispevala tudi k njeni osebni rasti. »Eno od največjih bogastev novinarskega dela je delo z ljudmi. Mnogi, ki sem jih spoznala na televiziji in terenu, so me obogatili, učili, nastavili ogledalo. Nekateri tudi razočarali, a vse to je učenje za življenje.«

Maja Sodja foto: Pop TV

Pred kamerami je nihče in nič ne vrže iz tira. »Že po naravi nisem nagle jeze, zato me stvari bolj žalostijo kot jezijo. To, da vsi nimajo enakih možnosti, kar se ravno zdaj, v času novega koronavirusa, še bolj kaže. To, da so ljudje lačni. Pa da živijo v nasilnem okolju. Saj razumete, kaj mislim. Vse tisto, kar bi moralo biti v socialni državi sistemsko urejeno, pa ni.« Zgodbe, o katerih poroča, jo včasih ganejo celo tako močno, da je na robu solz. In tudi v življenju je sicer ni sram pokazati tenkočutne strani.

»Sem zelo čustvena. In včasih me zadane do solz. Te mi prinesejo olajšanje. Očiščenje. To vlogo tudi v resnici imajo, da čistijo oči, delujejo kot naravni antibiotik. Jok je očitno v več pogledih lahko koristen.«

Kako težko pa si je potemtakem nadeti nasmešek na obraz in se postaviti pred kamero, kadar ima človek osebne težave ali pa je slabe volje ali slabega počutja? »To je del posla, ki se ga naučiš in z leti tudi izpiliš. Prav je, da se takrat, kadar si pred kamero, posvetiš temi in ljudem, ki o njej pripovedujejo. Takrat moraš slišati in začutiti njih, svojo slabo voljo pa za tisti čas postaviti na stranski tir,« razloži Maja.

Maja Sodja in Mark

Maja Sodja in Mark foto: Instagram

prejšnji članek
Kako koronakrizo preživlja Jasna Kuljaj?
Svet slavnih
Kako koronakrizo preživlja Jasna Kuljaj?
naslednji članek
Žan Kranjec se je tako poklonil preminulemu očetu
Svet slavnih
Žan Kranjec se je tako poklonil preminulemu očetu