Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Hollywood se je spet ustavil

2. 1. 2021; 10.03
Avtor: K.M.
pexels-photo-164183a (1)

Hollywood foto: Pexels

Večina hollywoodskih produkcij je zaradi rekordnega porasta okužb z novim koronavirusom v Los Angelesu ponovno ustavljenih. Z delom ne bodo mogli nadaljevati vsaj do sredine januarja.

Odločitev sindikata je padla, ko so vodilni v zdravstvu v okrožju Los Angeles na božični večer zaprosili ustvarjalce filmov, naj razmislijo o nekajtedenski prekinitvi dela ob "katastrofalnem porastu okužb s covidom-19". Los Angeles je najnovejše ameriško središče koronavirusne pandemije, v ponedeljek pa so prvič presegli 7000 hospitalizacij.

V okrožju prebiva deset milijonov ljudi. Okužb so našteli 750.000, smrti pa 10.000. Južna Kalifornija je v torek za nedoločen čas podaljšala ukrep o ostajanju doma, več bolnišnic pa je bilo zaradi navala pacientov prisiljenih zavračati rešilne avtomobile.

Sindikat SAG-AFTRA se je po marčevski zaustavitvi produkcij več mesecev trudil za ponovni zagon, kar mu je uspelo septembra. Z vodilnimi studii je podpisal dogovor o strožjih varnostnih ukrepih na prizoriščih snemanja, med drugim tudi o testiranju na okužbo. Vendar so produkcije v Los Angelesu oktobra dosegle manj kot polovico običajne aktivnosti, nato so se z večanjem števila okužb začele ponovno zaustavljati.



Iz Film LA, kjer izdajajo dovolilnice za produkcije v okolici Los Angelesa, so sporočili, da se je število vlog za snemanje zmanjšalo do te mere, kot je bilo v prvih tednih takoj po ponovnem zagonu produkcij poleti. Razen nekaj ducatov neodvisnih filmov so letos v Los Angelesu nadaljevali s produkcijo le malo celovečercev. Večinoma so sicer snemali reklame in glasbene videospote.

V nasprotju s tem pa se v tujini nadaljujejo produkcije težko pričakovanih filmov, denimo Misija nemogoče 7 s Tomom Cruisom v Veliki Britaniji in Italiji, ter televizijskih serij, kot sta Supergirl in Batwoman, ki ju snemajo v Kanadi.


Pri produkcijah, kjer se nadejajo ponovnega začetka snemanja, pa težavo predstavlja tudi, da zavarovanja ne vključujejo covida-19. Po navedbah SAG-AFTRA bodo poskrbeli za ustrezne ukrepe za premor v času praznikov, med drugim za dodaten čas za testiranja pred nadaljevanjem produkcij, še navaja AFP.

prejšnji članek
Se bosta Damjan in Barbara poročila?
Resničnostni šovi
Se bosta Damjan in Barbara poročila?
naslednji članek
Anja Rupel uspešno prestala operacijo
Svet slavnih
Anja Rupel uspešno prestala operacijo