nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Film Sreča na vrvici so posneli že pred 43 leti

21. 12. 2020; 09.00
Avtor: K.M.
poletni-sreca

Sreča na vrvici foto: Revija Vklop

Se spomnite junakov slovenskega filma? Zdaj si ga bo moč ogledati v nekoliko osveženi podobi.

Na 1. programu Televizije Slovenija si bo v petek, 25. decembra, ob 20.05 mogoče ogledati digitalno restavrirani film Sreča na vrvici iz leta 1977 scenarista in režiserja Janeta Kavčiča. Film je nastal po literarni predlogi mladinskega romana Teci, teci kuža moj pisatelja Vitana Mala. Digitalna restavracija film ohranja za naslednje rodove, poleg tega omogoča novo gledalsko izkušnjo. V petek bodo namreč gledalci lahko videli tak film, kot so ga videli obiskovalci na premieri filma leta 1977, so sporočili iz Slovenskega filmskega centra (SFC).

Preberite: Igralec, ki je upodobil Matica, ima danes takšno 'srečo na vrvici'. 

Glavni junak filma je Matic, ki ga ima mama sicer rada, a kaj, ko ima preveč opravkov sama s seboj in službo, njegov oče pa je službeno v Libiji. Njegov najboljši prijatelj je Rok. Matičevo življenje se spremeni, ko ga filmarji povabijo k sodelovanju. Ob njem je pes, velik in črn - novofundlandec, pa še Milena, deklica njegovih let. Matic se med snemanjem filma močno naveže na psa in filmarji mu ga ob koncu podarijo, a kam s psom v betonskem naselju, so vsebino filma povzeli pri SFC.

Sreča na vrvici foto: Kino films TV

V filmu so med drugim zaigrali Matjaž Gruden, Vesna Jevnikar, Ivo Ban, Nino de Gleria, Andrej Djordjevič, Brane Grubar, Vladimir Jurc, Manca Košir in Lidija Kozlovič.

prejšnji članek
Horoskop: Ne ugajajte za vsako ceno
Horoskop
Horoskop: Ne ugajajte za vsako ceno
naslednji članek
Družinska zimska idila 'Kristjana Bevka'
Svet slavnih
Družinska zimska idila 'Kristjana Bevka'