zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Takšen je danes glavni igralec filma Petelinji zajtrk

5. 1. 2021; 09.00
Avtor: J.K.
Primož Bezjak

Primož v vlogi Đura foto: BSF Petelinji zajtrk

Film Petelinji zajtrk je luč sveta ugledal leta 2007. Glavni igralec, ki je upodobil mladega avtomehanika, bo letos dopolnil 43 let.

Primož Bezjak je igralec, ki je stopil v čevlje Davida Slavinca - Đura, mladega mariborskega avtomehanika, ki je ostal brez službe, nato pa poskusil srečo v delavnici Pištija Gajaša. David, ki si je na koncu zgodbe polne peripetij ustvaril življenje z Bronjo, je nemara ostal v spominu oboževalcev legendarnega Petelinjega zajtrka. Javnost ga sicer pozna tudi po drugih odmevnih filmskih vlogah, sodeloval je denimo v filmih Slepa pega, Zvenenje v glavi, Nikogaršnja zemlja, Oda Prešernu in Barabe!

Člana ansambla Slovenskega mladinskega gledališča Katarina Stegnar in Primož Bezjak sta v zvezi že vrsto let, sta pa tudi ponosna starša hčerke Mile. foto: Vito Tofaj

Če se sprašujete, kako je igralec videti danes, potem nemara niste ljubitelj odrskih desk. Primož je namreč zelo uspešen gledališki igralec, plesalec, koreograf in performer, ki je močno vpet v svet gledališča. Skupaj s kolegi je ustanovil spin off skupino Beton Ltd., ki je ustvarila niz uspešnih predstav. Konec leta 2008 se je zaposlil v Mladinskem gledališču, na svoji karierni poti je prejel Župančičevo nagrado za igralske stvaritve, postal je eden izmed prejemnikov nagrade za izjemno kolektivno stvaritev v predstavi Preklet naj bo izdajalec svoje domovine! na Borštnikovem srečanju v Mariboru, leta 2003 pa je dobil tudi nagrado zlata ptica.

Kako je videti danes, si lahko ogledate tekom spodnjih objav …

Morda vas zanima še:

Kaj vam za danes napovedujejo zvezde?

prejšnji članek
Miha Robnik: Fotr, ki si je zakuhal sočno življenje
Svet slavnih
Miha Robnik: Fotr, ki si je zakuhal sočno življenje
naslednji članek
Valentino zaradi premoženja nenehno napadajo
Svet slavnih
Valentino zaradi premoženja nenehno napadajo
#obraziavenija
obraziavenija