cg_zdravstveni_domovi
Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali za skoraj milijardo evrov

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Miha Robnik: Fotr, ki si je zakuhal sočno življenje

5. 1. 2021; 10.00
Avtor: Vesna Meško
miha-robnik

Miha Robnik foto: Osebni arhiv

Vlogarski zvezdnik 'Dans fotr kuha' je obrnil novo poglavje v svojem življenju. Miha z brki je srečen za znoret! Skrivnostno se smuka okoli čisto odštekanega projekta, pa še zaljubljen je. V mlajšo!

Danes je z nami MasterChefov Miha, saj veste, tisti zabavni ata z brki, ki po domače razloži recepte in poskrbi, da tudi nerodneži z dvema levima rokama poprimejo za lonce ter si spražijo kaj finega in okusnega. In kaj zanimivega nam bo povedal? Huh, veliko se mu je zgodilo v minulem letu. Ne le, da ravno v tem trenutku vzhaja njegov fantastični projekt, Mihu se cedita med in mleko tudi na področju ljubezni. Ja, avtor vloga 'Dans fotr kuha' je zaljubljen! V koga? V rdečelaso tajnico! No, ustavite konje, gremo mi zdaj lepo po vrsti …

Miha Robnik foto: POP TV

Miha!, nekaj se kuha pri vas in s tem ne mislim 'vroče picke'. Bojda se boste kmalu tako sukali po kuhinji, da boste nahranili precej več kot polno mizo lačnih ust. Kaj zanimivega boste ušpičili? Ali pa ste mogoče že, pa nič ne vemo?

Res je, že nekaj časa s pomočjo prijateljev delamo na večjem projektu, katerega podrobnosti naj ostanejo zaenkrat še skrivnost. Lahko pa potrdim, da je del tega projekta tudi Food Bar Park Mozirje, s slastnimi in zanimivimi burgerji, situiran na vstopu v prelepo Zgornje Savinjsko dolino, poleg parka cvetja, s plažo ob ribiškem jezeru in velikim parkiriščem. Držim pesti, da bomo burgerje lahko ponudili že v januarju, v stilu drive-in prevzema.

Pa boste pri vašem projektu za vse lačne in žejne prav tako kukali izven okvirjev? V javnosti ste namreč priljubljeni ravno zaradi tega, ker znate domače reči tako fino in izvirno začiniti s humorjem ter kreativnostjo.

Vedno bom kuhal izven okvirjev, na podlagi starih preizkušenih receptov, iz čimbolj lokalnih sestavin in takšna bo tudi moja ponudba, kjerkoli že bom pripravljal hrano za druge. Preprosta, lokalna in zato zdrava in slastna pa bo tudi ponudba štirih burgerjev v Mozirju:  »KURA - KRAVA - RIBA - PRASC«, ribjega čipsa, domačega piva in podobno ... Če pa bi jih kdo od bralcev rad sam poizkusil, pa naj spremlja stran Food bar park ali pa Dans fotr kuha na Facebooku, da bo pravočasno obveščen kdaj bodo na voljo.

Masterchef Slovenija foto: Tomo Jeseničnik

Kreativni ste in polni zagona, a časi le niso tako obetavni. Kako je na vašo poslovno pot vplivala svetovna bitka z novim koronavirusom? 

Morda se sliši nenavadno, ampak iz vidika ogledov kuharskih videov, je ta nesrečni virus precej pripomogel h večjemu številu, saj so ljudje kar na enkrat veliko doma in veliko več kuhajo sami. Poleg tega si te dolgočasne dni karantene marsikdo rad krati z gledanjem smešnih videov. Moji pa vsebujejo oboje, tako, da je to spet dobro. Drugače pa se ukvarjam z medijsko produkcijo, katere narava dela pa je tako ali tako delo za računalnikom doma. Sem pa precej vpleten tudi v turizem, tako lokalni, kot tudi sejemski, kjer pa je letošnje leto bilo strašansko porazno, tako, da so vsi moji prihodki trenutno odvisni predvsem  od "Fotra" zaradi česar sem hvaležen vsem, ki me spremljajo in mi s tem omogočajo da plačam račune. (smeh) Seveda ne smem pozabit omeniti tudi vseh sponzorjev nekaterih video receptov. Marsikdo mi pošlje svoje izdelke da jih predstavim v svojih video vsebinah. Na voljo pa imam tudi nekaj izdelkov na spletni trgovini www.fotrkuha.si in več kot prodam, lažje snemam nove videe.

Stanje v gostinstvu je zaskrbljujoče, tako da navkljub veliki želji po uspehu za enkrat ni mogoče ustvarjati po ustaljenih smernicah. Najbrž je bilo potrebno spremeniti tok vetra, se prilagoditi predolgo trajajočemu obdobju?

2020 je bila res velika preizkušnja za vsa področja gospodarstva, še posebej pa gostinstvo in turizem, ki živita od socializacije ljudi. Zagotovo stvari ne bodo več enake. Veliko podjetij bo zaradi, (po mojem mnenju prehitro sprejetih in precej zgrešenih ukrepov) tudi za vedno propadlo. Je pa res, da ko se bodo stvari pomirile, bo nastalo tudi precej novih, kar pa je vedno dobro. Na nek način bo ta pandemija kot nekakšna katarza za cel planet, kar pa so za te naše čase tako ali tako napovedovali že stari Maji.

Miha Robnik foto: Osebni arhiv

Znan obraz ste postali že preko svojega izvirnega kuharskega vloga, ko pa ste se pojavili v šovu MasterChef, pa se je število oboževalcev še povečalo. Kako prepoznavnost vpliva na vaše življenje? 

Vedno sem rad bil na odru, tako v igrah kot v glasbenih bendih, kar pomeni, da mi povečana pozornost kar ugaja. Ljudje me vsepovsod prepoznavajo, veliko pa sem bil vabljen tudi na zasebne rojste dneve in dogodke. 

Je pa YouTube slava nekaj povsem drugačnega od klasične,  kar mi je dobro pojasnil kolega Igor Pauletič, ki me je intervjuval kot enega od 'gamechangerjev'. Rekel mi je: Ti se sploh ne zavedaš, kako zelo te ljudje poznajo, ker YouTube genracija - občinstvo je nekaj povsem novega in drugačnega. V bistvu nimaš občutka slave in svojega dosega, saj svojega občinstva nikoli ne vidiš, vsebin pa tudi ne ustvarjaš v velikem studiu, ni odrov, luči, velike ekipe in podobno, in to je čisto res.

V kuharskem šovu ste spregovorili o razočaranju in težki ločitvi. Kako gledate danes na prehojeno pot?

Mislim da je vsaka ločitev težka, ampak žal so v zadnjih letih zelo pogoste. Vendar kot vemo, sta za take stvari vedno potrebna dva, in vsako razglabljanje o tem je nesmiselno. Mislim pa, da naše današnje odnose do zvez in partnerjev lahko dobro primerjamo z našim odnosom do stvari. Na primer; včasih so bili ljudje vzgojeni v smislu, da ko se nekaj pokvari, se potrudiš, da popraviš in uporabljaš naprej. Naša generacija pa je bolj potrošniška in ko nekaj ne dela, ali pa preprosto ni več najnovejše, enostavno vržeš stran in kupiš novo.

Se vam je morda v minulem obdobju nasmehnila sreča v ljubezni? 

Vsekakor, že nekaj časa sem v strastnem razmerju s svojo seksi, zelenooko, rdečelaso tajnico, ki je kar 10 let mlajša od mene.

Miha Robnik in skrivnostna rdečelasa tajnica foto: Osebni arhiv

Kako z otrokoma preživljate obdobje pandemije? 

S sinovoma smo že prej veliko časa preživeli skupaj na raznih dogodivščinah in ustvarjanju, sploh glede na to, da ne živimo ves čas skupaj. Imamo tudi to srečo, da živimo na vasi, kar pomeni, da nismo omejeni na majhno stanovanje, in smo v gozdu praktično že ko stopimo čez prag. Kljub temu pa smo, tako kot veliko ostalih, večino časa pandemije preživeli na kavču ob gledanju Netflixa in igranju igric (smeh). Seveda pa tudi ogromno kuhamo, kar pa se pozna predvsem na moji trebušni 'mišici'.

Kaj vam bo najbolj ostalo v spominu in do katerih spoznanj o ljudeh in življenju ste prišli ob premagovanju težkih ovir?

Najbolj to, da čas ne celi ran, čas samo podpihuje zamere, iskreno soočenje z dejstvi in samim sabo, pa rane vsaj precej olajša. Vedno moraš poiskat vsaj eno pozitivno stvar v težavi in se zavedat, da nikoli nismo povsem nedolžni v svoji nesreči. Drugo pa to, da vsi vemo, kako prave prijatelje spoznamo šele v stiski, ampak dokler ni stiske, še ne vemo, kdo so ti ljudje, zato je dobro bit prijazen do vsakega, saj veš - za vsak slučaj. (smeh)

Kakšne so vaše želje za leto 2021?  

Več se smejte, radi se mejte, kej dobrega pojejte in ostanite negativni!

Miha Robnik foto: Osebni arhiv

Morda vas zanima še:

Kaj vam za danes napovedujejo zvezde?

prejšnji članek
Igralka 2 meseca po ločitvi v objemu mladega pevca
Svet slavnih
Igralka 2 meseca po ločitvi v objemu mladega pevca
naslednji članek
Takšen je danes glavni igralec filma Petelinji zajtrk
Svet slavnih
Takšen je danes glavni igralec filma Petelinji zajtrk