Saša Lendero in Miha Hercog Dobra karma

Razkrito: Saša Lendero pred poroko, hči pa že ...

baarack, ovca1 Svet24.si

FOTO: Živela je po svoje, zdaj pa so ji odstrigli...

srot bavcar sodisce pl Reporter.si

Padlima tajkunoma se prostost izteka: Igor Bavčar...

pes Svet24.si

O čem razmišljajo Slovenci: o politikih, psih, ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Vplivni zasebni zdravnik, ki se ga bojijo ...

Dario Varga in Natalija Manojlović Varga Odkrito.si

Nenavadna imena otrok naših igralcev in igralk

kdo-si-ti?-zvezde-pod-masko Njena.si

Se bo Sanja Grohar vrnila na slovenske odre?

Nina Pušlar bo danes izvedla drag in tvegan koncert
| STA

Nina Pušlar bo danes izvedla drag in tvegan koncert

Nina Pušlar, Matic Kremžar

Pevka Nina Pušlar bo danes prek spleta izvedla koncert ob 15-letnici delovanja.

To bo njen prvi in predvidoma tudi edini spletni koncert, saj je pripraviti takšen projekt po njeni oceni za vsakega glasbenika velik izziv, obenem pa tudi zelo drag in tvegan. Prenos koncerta bo izvedla ekipa, ki je poskrbela tudi za izvedbo koncerta Vlada Kreslina.

"Praznovanje 15-letnice mojega glasbenega ustvarjanja smo z ekipo začeli decembra z izdajo nove verzije pesmi Ni ona, ki je bila moj prvi radijski singl po zmagi na Bitki talentov decembra 2005. Jubilej bi morali jeseni proslaviti tudi z velikim koncertom, ki pa ga zaradi zdravstvenih razmer nismo mogli izvesti," je pojasnila Nina Pušlar.

Kljub temu je iskala načine, kako bi pripravila nekaj posebnega za svoje občinstvo. Tako jo je zamikala možnost izvedbe spletnega koncerta: "To je drugače tehnično zelo zahteven projekt, ki zahteva vsaj toliko priprav kot izvedba koncerta v Križankah ali kaj podobno velikega, ob običajni ekipi na in ob odru je zraven tudi režiser, scenograf, kup snemalcev, ekipa, ki skrbi, da bosta do domov po internetu prišla popoln zvok in slika."

Po pevkinih besedah so se veliko ukvarjali s tem, kako doseči čim boljšo interakcijo z občinstvom. "Našli smo zanimivo rešitev, kako bomo tudi glasbeniki na odru lahko spremljali neposredne odzive občinstva iz prve vrste, gledalci pa bodo lahko nastop komentirali, nas pozdravljali, nam dali namig in nas tudi kaj vprašali, jaz pa bom to spremljala in se odzivala," je povedala Nina Pušlar.

Na koncertu se bo sprehodila čez vrhunce svoje kariere in temu dodala nekaj prvih izvedb. Lokacijo, ki bo na eni najbolj prepoznavnih turističnih točk v Sloveniji, bodo razkrili ob začetku koncerta. Nastopila bo devetčlanska zasedba, pridružil pa se jim bo tudi gost presenečenja.

Nina Pušlar sicer upa, da bo to unikaten nastop v njeni karieri in da bo od pomladi naprej lahko spet nastopala na prostem in v dvoranah. Od razglasitve epidemije je imela pet večjih koncertov, med njimi je bil jesenski drive-in koncert v Ljubljani.

Pevka je leta 2006 izdala prvenec z naslovom Nina Pušlar in leta 2015 praznovala desetletnico kariere s koncertom v ljubljanskih Križankah. Z dvema skladbama, Slečeno srce in To mi je všeč, je zabeležila največjo predvajanost na slovenskih radijskih postajah.