Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar
Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zasavska oblikovalka Marjeta Hribar pripravlja darilo za grammyjeve nominirance

11. 12. 2021; 05.00
Avtor: STA
UV-MARJETJA HRIBAR KUOLMI-PL001

Marjeta Hribar bo Prometeju dala premogovo srce ( foto: Primož Lavre

Zasavska oblikovalka Marjeta Hribar, ki ustvarja iz srebra in črnega premoga, je dobila povabilo organizatorjev glasbenih nagrad grammy, da pripravi darilo za nominirance. Pri oblikovanju so ji pustili proste roke, je poročala TV Slovenija. Grammyje bodo podelili 31. januarja v Los Angelesu.

Vsebina daril za zdaj ostaja skrivnost, bodo pa nosila posebno sporočilo. "Želim, da vidijo, kako lahko iz stvari, ki jih imamo vsak dan okrog sebe, ustvarimo nekaj zelo lepega in kar lahko predstavlja visoko estrado," je povedala Marjeta Hribar.

Na vprašanje, kako se je zgodba z grammyji začela, je pojasnila, da je dobila priložnost, da opiše svoje delo za članek, ki je bil predstavljen v enih izmed internetnih galerij v New Yorku.

Tam so jo opazili organizatorji in ji ponudili sodelovanje, saj jih je navdihnila njena zgodba, in sicer "da se obračamo na neki novi svet, na neko lepšo prihodnost oziroma z nekimi ekološkimi načeli, ki jih zastopa moja blagovna znamka Kuolmi".

Ustvarjalka je povabilo, da pripravi nagrade za nominirance prestižnih glasbenih nagrad, vzela kot odgovornost, pri tem pa je poudarila, da ne gre samo za njene izdelke, temveč za slovenske izdelke.

Ameriška diskografska akademija bo grammyje podelila 31. januarja. Z 11 nominacijami tokrat vodi ameriški glasbenik Jon Batiste. Z osmimi nominacijami mu sledijo kanadski pevec Justin Bieber ter ameriški pevki Doja Cat in H.E.R.. S sedmimi nominacijami pa bosta na 64. podelitev nagrad prišli ameriška kantavtorica Billie Eilish ter 18-letna ameriška pevka in igralka Olivia Rodrigo.

prejšnji članek
Ula Ložar dobila priložnost na televiziji
Svet slavnih
Ula Ložar dobila priložnost na televiziji
naslednji članek
Hrana, ki pomaga uravnavati pritisk
Zdravje
Hrana, ki pomaga uravnavati pritisk