Konoplja
Svet24.si

Konoplja zmore dekontaminirati zemljo, onesnaženo z umetnimi kemikalijami

panvita
Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno pri sanjskem poslu družine Polanič?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Podelitev zlatih globusov zaznamoval bojkot in odpoved TV prenosa

10. 1. 2022; 08.00
Avtor: STA / V.M.
Zlati globusi - foto 1

Zlati globusi - foto 1 foto: zimbio

V nedeljo na 79. podelitvi filmskih in televizijskih nagrad Združenja tujih dopisnikov Hollywooda marsikaj ni šlo po željah in načrtih. Podelitev zlatih globusov je zaznamoval zvezdniški bojkot in odpoved TV prenosa zaradi pomanjkanja temnopoltih članov in in etičnih pomanjkljivosti.

Letošnja podelitev je zaradi bojkota zvezdnikov v hotelu Beverly Hilton v Los Angelesu potekala brez občinstva in brez neposrednega televizijskega prenosa. Zmagovalce so sproti objavljali na Twitterju. Televizija NBC je prenos odpovedala zaradi pomanjkanja temnopoltih članov Združenja tujih dopisnikov Hollywooda in etičnih pomanjkljivosti, ki sta jih razkrila časopisa New York Times in Los Angeles Times.

Power of the Dog je dobil zlati globus za najboljši dramski film, za režijo (Jane Campion) in za najboljšo stransko moško vlogo (Kodi Smith-McPhee). Praznih rok je ostal glavni moški igralec Benedict Cumberbatch, saj je zlati globus pobral Will Smith (King Richard). Za glavno žensko vlogo v dramskem filmu pa ga je dobila Nicole Kidman (Being the Ricardos).

Glasbeni film Stevena Spielberga Zgodba z zahodne strani pa je dobila zlati globus za najboljši film v kategoriji glasbenih filmov ali komedij, za najboljšo žensko vlogo (Rachel Zelger) in najboljšo stransko žensko vlogo (Ariana Debose). V tej kategoriji je zlati globus za najboljšo moško glavno vlogo dobil Andrew Garfield (Tick, Tick... Boom!).

Zlatega globusa za najboljšo televizijsko dramsko serijo je dobila drama Nasledstvo, ki je dobila še nagradi za najboljšo stransko žensko vlogo v televizijski seriji (Sarah Snook) in najboljšo moško glavno vlogo v televizijski dramski seriji (Jeremy Irons).

prejšnji članek
Jan Plestenjak priznal, kakšni ljudje mu gredo na živce
Svet slavnih
Jan Plestenjak priznal, kakšni ljudje mu gredo na živce
naslednji članek
Tragedija: Umrl zvezdniški očka iz serije Polna hiša
Svet slavnih
Tragedija: Umrl zvezdniški očka iz serije Polna hiša