nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Sandra Bullock: Mož jo je varal sredi posvojitvenega postopka

8. 5. 2022; 09.00
Avtor: Revija BZ
koledar 8-sandra bullock in jesse james

Sandra Bullock in Jesse James foto: Profimedia

»Bi lahko, če bi jutri umrla, rekla, da sem v življenju dobila vse, kar sem si želela? Ne. Sem pa dobila tisto, kar me je zares osrečevalo,« pravi Sandra Bullock, ki je svojo največjo srečo našla pri svojih štiridesetih, ko je postala mama.

Nadarjenost in sreča nista dovolj, da se v Hollywoodu povzpneš na sam vrh. Potrebuješ tisti posebni šarm, ki vleče občinstvo v kinematografe, in tega imajo zgolj redki igralci in igralke. Ta posebni magnetizem ni povezan z lepoto. To na primer dobro vesta Meryl Streep in Al Pacino, pa tudi Sandra Bullock je med takimi. Vrata v meko filma ji je namreč odprla podoba »dekleta iz soseske«, v zadnjih dvajsetih letih pa se je razvila v eno najbolj prepoznavnih vsestranskih igralk sveta, kar je dokazala tudi v svojem novem filmu Izgubljeno mesto, ki ga lahko gledamo v naših kinematografih.

Najduhovitejše dekle na šoli

Za lepotice so rezervirane vloge v velikih dramah, za čedna dekleta pa v romantičnih komedijah, saj je uspeh teh »povprečnih« filmov odvisen predvsem od tega, ali se bo občinstvo poistovetilo z glavnimi igralci. S Sandro se je zelo preprosto poistovetiti in povezati. Temnolaska, ki se je rodila nemški operni pevki in Američanu, ki je bil zaposlen v vojski, je bila že v šoli priljubljena. »Bila je razredni klovn in najduhovitejše dekle na šoli,« se spominja njen sošolec Scott Sowers, ki tudi pravi, da je preizkusila vse, kar je šola ponujala – tudi dramski krožek, ki pa je bil sprva zanjo le še eden od številnih konjičkov. »Če tega tečaja ne boš vzela resno, ti nikoli ne bo uspelo,« ji je menda zabrusila učiteljica in Sandra si je njene besede očitno zapomnila. Zdaj se lahko pohvali z oskarjem, zlatim globusom, tremi nagradami kritikov in številnimi drugimi nagradami ter premoženjem, ocenjenim na več kot 250 milijonov dolarjev.

Sandra Bullock foto: Profimedia

S polno hitrostjo v srce občinstva

Njen prvi večji uspeh je prišel z akcijskim filmom Hitrost ob Keanuju Reevesu in romantičnim filmom Ko si spal. Sledili so triler Mreža, Čas za ubijanje in drama Upanje ostaja. Film, ki je na koncu pomenil velik preobrat v njeni karieri, pa je po igralkinih besedah komedija Lepotica pod krinko, v kateri je upodobila agentko FBI. »Najprej sem bila akcijsko dekle, nato – po filmu Ko si spal – pa dekle za romantične komedije. Ko sem si vzela čas zase, sem videla, da mi nekaj manjka, in začeti sem morala na novo. Lepotica pod krinko je bila komedija, v kateri nisem igrala ljubezenske simpatije. S tem filmom sem izgubila podobo 'dekleta iz soseske' in začela igrati like, ki sem jim želela biti podobna.« Kako podobna bo enemu od svojih likov, takrat še ni slutila ...

Dobila oskarja, izgubila moža

»Bila sem na tleh, imela sem strto srce. Nisem vedela, kako bom spet vstala. Vzela sem si čas,« je nekoč izjavila 57-letnica, ki je bila v ljubezni večkrat razočarana. Nekoč je bila zaročena z igralcem Tatom Donavanom, s katerim pa se je po treh letih razšla. Nato je imela razmerje z igralcem ameriškega nogometa Troyem Aikmanom ter igralcema Matthewom McConaugheyjem in Ryanom Goslingom. Veliko ljubezen pa je spoznala leta 2005, ko je krščencu izpolnila veliko željo in zanj organizirala srečanje z voditeljem oddaje Monster Garage Jessejem Jamesom. Poročila sta se leta 2005, leto 2010 pa je bilo za Sandro v številnih pogledih prelomno. Drama Zgodba o prvaku, ki govori o tipični ameriški družini, ki je v svoj dom in srce spustila temnopoltega najstnika brez doma in perspektive, ji je marca tistega leta prinesla oskarja za najboljšo žensko vlogo. V svojem zahvalnem govoru je med drugim povedala, da bi se rada zahvalila mamam, »ki skrbijo za otroke, ne glede na to, od kod prihajajo«.

Le redki so vedeli, kakšno težo ima v življenju zvezdnice ta stavek. Z možem sta bila takrat namreč že sredi posvojitvenega postopka, ki pa ga je Sandra na koncu izpeljala sama. Le nekaj dni po podelitvi oskarjev je namreč izbruhnil škandal, saj se je razvedelo, da je James zvezdnico varal.

Sandra Bullock foto: Profimedia

Poslanstvo našla v materinstvu

»Ko sem postala mama, sem spoznala, da je to moje poslanstvo, kar sem sicer čutila že kot otrok. Že kot deklica sem slišala ta klic, a najprej sem morala za ta otroka, ki sta čakala name, zrasti v tisto pravo mamo,« pravi zvezdnica, ki pa je imela tik pred posvojitvijo pomisleke. »Pomislila sem: 'Morda pa raje ne.' Nato pa se je zgodil orkan Katrina in nekaj v meni mi je reklo: 'Tam je moj otrok.' Bilo je zares nenavadno.« Danes 12-letni Louis je bil za zvezdnico pravi blagoslov. Zaradi njega je pet let pozneje namreč posvojila še deklico Lailo (10). Ko se je nekoč s prijatelji pogovarjala o hčerkah, je Louis nenadoma rekel: »Nimam hčerke, bom pa kmalu imel dojenčka.« »Takrat sem pomislila, da morda ve več od mene. Ko pogledam nazaj … to se je zgodilo ravno v tistem času, ko se je rodila Laila,« je v nekem pogovoru razkrila. Sandro zelo skrbi odnos do temnopoltih, saj si želi, da bi njena otroka, ki sta oba temnopolta, sodili po tem, kakšna človeka sta, in ne po barvi kože. »Zaradi načina, kako ljudje pristopijo do nas, bi si včasih želela, da bi imeli isto barvo kože,« še pravi igralka, ki se ji je nasmehnila tudi sreča v ljubezni. Od leta 2015 je srečna v objemu fotografa Bryana Randalla, o katerem pravi, da je svetnik in ljubezen njenega življenja.

Prišla je na cilj …

Sandra je v Hollywoodu zagotovo nekaj posebnega, tudi zaradi svojega smisla za humor in naravnanosti do staranja. »Čez čas sploh ne veš več, koliko let šteješ, ker si se že tolikokrat zlagal,« se je nekoč pošalila. To zanjo zagotovo ne velja. Medtem ko se nekatere kolegice z gubicami obremenjujejo noč in dan, je bila ona užaljena, da so ji nekoč pripisali uporabo polnil. »Sprijaznila sem se s tem, da so stvari, za katere sem nekoč mislila, da so moje šibkosti in napake, del mene. Zdaj so mi všeč,« pravi in dodaja, da je pomirjena sama s seboj in zato tudi srečna. »Vsi smo tam, kjer moramo biti. Zdaj sem, kjer si želim biti. Ne moreš nazaj, a jaz si tega niti ne želim. Hvaležna sem, da sem tukaj, in blagoslovljena, da imam vse, kar imam.«

prejšnji članek
Ksenija Benedetti in Boris Cavazza poročena že 6 let
Svet slavnih
Ksenija Benedetti in Boris Cavazza poročena že 6 let
naslednji članek
Hajdi Korošec Jazbinšek: Brez kave ne gre
Svet slavnih
Hajdi Korošec Jazbinšek: Brez kave ne gre