nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Novi fosili se vračajo v Slovenijo

13. 6. 2022; 03.30
Avtor: Promocijsko sporočilo
Novi Fosili Aquarius Records

Novi Fosili foto: Aquarius Records

Ljubitelji dobre glasbe boste ta vikend spet prišli na svoj račun. V Slovenijo se namreč z največjimi uspešnicami vračajo legendarni Novi fosili.

Vladimir Kočiš Zec, Marinko Colnago in Sanja Doležal, oziroma priljubljena hrvaška skupina Novi Fosili, se vračajo na slovenske odre. Že to soboto, 18. junija jih lahko slišite v Poletnem gledališču Studenec Domžale in nato v nedeljo, 19. junija, v Avditoriju Portorož, kjer bodo ljubitelje dobre glasbe razveseljevali z največjimi hiti.

Skupina ima več kot 50-letno zgodovino, vse od njenih začetkov pa je član skupine tudi Colango. Kočiš Zec se je skupini pridružil leta 1977, pevka Sanja Doležal pa šest let kasneje. Njen sploh prvi nastop z novo skupino pa je bil ravno v Sloveniji, zato ima na našo deželo zagotovo lepe spomine. »Slovenska publika je prekrasna, v vseh mestih, od največjega pa do najmanjšega. Moj prvi nastop je bil ravno v Sloveniji, 18. oktobra 1983, in spomin nanj bo živel dokler bom živa,« nam je zaupala dolgoletna pevka skupine.

Če ste ljubitelj njihovih največjih hitov, kot so Za dobra stara Vemena, Još te volim, Sanjala sam, Milena in Ja sam za ples, s katero so leta 1987 kot predstavniki Jugoslavije na Evroviziji osvojili četrto mesto, potem boste zagotovo prišli na svoj račun. Glasbeniki namreč najraje nastopajo s svojimi največjimi hiti. »Naša odločitev je, da pojemo stare poznane hite, ki jih imajo ljudje tudi najraje. O novih pesmih ne razmišljamo, smo pa posneli pesem s skupino Pavel, ki se že nekaj časa vrti po radijskih postajah,« so povedali glasbeniki, ki v Sloveniji nastopajo pod poznanim imenom, na Hrvaškem pa to zaradi pravnega spora ni mogoče. »V Sloveniji lahko brez težav uporabljamo ime Novi fosili, ker je ime zaščitil Marinko Colnago, naš basist in eden od ustanoviteljev skupine. Izvajanje pesmi pa nikoli ni bilo pod vprašajem, besedila so pisali številni avtorji in pri tem upoštevamo vse zakone avtoskega prava,« pojasnjujejo in oboževalce mirijo glasbeniki.

Katero pesem pa na odru najraje zapojejo? »Zec ima rad Za dobra stara vremena, Marinko Ja sam šef in sanja Još te volim.«

prejšnji članek
Poskrbite, da bodo preproge spet čiste in lepe kot nove
Moda&Lepota
Poskrbite, da bodo preproge spet čiste in lepe kot nove
naslednji članek
Kako skrbeti za svežino v obdobju nosečnosti
Zdravje
Kako skrbeti za svežino v obdobju nosečnosti
#nasazenazenska
nasazenazenska