Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Nataša Gorenc: Hranjenje nizke samozavesti na Instagramu

9. 8. 2022; 09.00
Avtor: V.M.
Nataša Gorenc

Nataša Gorenc foto: Revija Lady

Osebna trenerka meni, da so šle objave na temo pozitivnega sprejemanja nepopolnosti predaleč. 'Žal mi je, da ne vidite, da nekateri to delajo zato, da si izboljšujejo načeto samozavest …'

Osebna trenerka Nataša Gorenc, ki smo jo spoznali v shujševalni oddaji The Biggest Loser Slovenija, opozarja na trend, ki se v zadnjem času pojavlja na družbenem omrežju. Spodbujanje k sprejemanju nepopolnosti je namreč pogosto le obliž za nizko samozavest, spodbujanje lenobe in tolažba za neuresničene cilje. Zato Nataša poudarja, da kako pomembno je, da delamo na tem, da se dobro počutimo v svojem telesu in ne iščemo potrditve na družbenem omrežju, saj nas tam čaka zgolj kratkotrajna tolažba.

»Ne se preveč zanašat na to, da ti Instagram pove, da si v redu! Da si lepa! Da si ljubljena! Ne čakat samo na “mind positivity” in “body positivity” od ostalih, da vas napumpajo, da se za kratek čas počutite bolje v svoji koži! Precej velika verjetnost je, da vam to govorijo zato, da sebi dvigajo “ratinge”! In spotoma se skriva še reklamni oglas. Žal mi je, da ne vidite, da nekateri to delajo zato, da sebi bildajo načeto samozavest, ko jim ploskate nazaj in rišete srčke. Mislite pa si tako svoje. Prava samozavest izhaja iz precejšnjega dela na sebi! Ne od slikic lepih destinacij, razgaljanja celulita in “nepopolnih teles”! Meni je jasno, da smo vsi nepopolni! In da je v tem čar! Ne morem pa zagovarjati lenobe in nedela na sebi in temu ploskati! Vsi se kdaj počutimo kot kup dreka. Vsi kdaj pademo, smo krhki in ranljivi. Vsi potrebujemo kdaj spodbudo in lepo besedo! Ampak žal so šle stvari predaleč ... zato usmeri energijo vase in se zanašaj na svoje občutke! Predvsem pa vsaj za trenutek pozabi na prekleto zunanjost! Namesto tega raje prisluhni, kaj ti pove tvoje telo! Se počutiš utrujeno, v bolečinah in nemobilno? Delaj na tem, da bo tvoje telo zdravo in močno! Pazi, da boš lahko prilezla v peto nadstropje, brez da te skoraj kap! Pazi, da boš z lahkoto opravljala vsakdanja opravila, se sklanjala, nosila vrečke in imela dovolj energije...vse ostalo je bonus, vključno z zunanjostjo!« je svoje misli prelila v zapis osebna trenerka, ki poudarja, da tedaj, ko smo zadovoljni sami s seboj, ne potrebujemo drugih, da nam povedo, da smo v redu.

prejšnji članek
Ljubezen na vasi: Inna ima 11 letnega sina
Resničnostni šovi
Ljubezen na vasi: Inna ima 11 letnega sina
naslednji članek
Ljubezen ne rabi besed: Igralec zasebno še bolj srčen
Svet slavnih
Ljubezen ne rabi besed: Igralec zasebno še bolj srčen
#obraziavenija
obraziavenija