mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1)
Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. Ste jo videli?

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Lagardovci presenetili z brazilskimi ritmi

1. 9. 2022; 10.00
Avtor: V.M.
kisovec-spot-lagard

Snemanje videospota na Čebinovi skali foto: Promo foto

Glasbena zasedba Lagard je postregla z novo skladbo in videospotom, ki tokrat opozarja nase z živahnim utripom Brazilije. S skokom izven okvirjev je glasbeni umetnik Luka Groboljšek v sliki in melodiji prepletel lepote domače in eksotične dežele.

Lagardovci so minuli konec tedna predstavili videospot za pesem Go East, ki je nastala v sodelovanju z žensko vokalno skupino Lipa. Tokrat so za izvedbo eksotične ideje potrebovali pomoč prevajalke, saj pesem ne zajema le brazilskih ritmov, pač pa tudi besedilno sporočilo, ki so ga želeli brezhibno vplesti v glasbeno zgodbo.

Utrinki iz videospota foto: PR

»Rdeča nit videospota je povezovanje lepot Slovenije in Brazilije. Za besedilo v brazilski portugalščini in za zgodbo, ki prepleta lepote obeh dežel, sem se odločil zaradi brazilskega ritma skladbe,« pojasnjuje basist zasedbe Luka Groboljšek in nadaljuje, da je besedilo izpod peresa Uroša Ržišnika v portugalščino prevedel brazilski basist Roberto William, ki je hkrati posnel uvodno predstavitev Lagarda v spotu.

Utrinki iz videospota foto: PR

»Po prejemu prevoda nas je čakalo nekaj učenja, najprej sem se ob pomoči prevajalke lotil pravilne izgovorjave besed, zatem pa nam je Roberto poslal še avdio posnetek, po katerem smo se vsi skupaj z žensko vokalno skupino Lipa naučili brazilske portugalščine do zadnjega detajla v izgovorjavi.«

Utrinki iz videozgodbe Go East foto: PR

So videospot snemali v Braziliji?

In kako so v videospotu prepletli lepote dveh dežel? Lagardovci za potrebe videospota niso odpotovali v Brazilijo, čeprav bi jim bila takšna pustolovščina zagotovo všeč. Lepote severne dežele so tako prikazali s pomočjo dron posnetkov, ki jim jih je posredoval slavni Miroslaw Wawak – svetovni popotnik, ki je prepotoval že vseh 246 držav sveta. »Slovenijo z vrha nam je posnel Tomaž Zupan, bližnje kadre pa sta v objektiv ujela Simon Mišič in Gašper Plevel

Utrinek iz videospota foto: PR

Zanimivi pa niso le posnetki tuje dežele, ekipa je namreč snemala na lokalni skali, ki ponuja krasen razgled na okolico. »Da bi prikazali ne tako znane, pa vendarle krasne lokacije, smo video snemali v Kisovcu, na vrhu Čebinove škale oz. na tako imenovanem kisovškem Triglavu, ki nam je na dan snemanja s sončnim zahodom res ponudil idealne pogoje za spot,« nam še zaupa sogovornik.

Peter Jeretna

Peter Jeretna foto: Tomaž Zupan

Luka Groboljšek

Luka Groboljšek foto: Janez Marolt

Tilen Gavranovič

Tilen Gavranovič foto: Tomaž Zupan

prejšnji članek
Učenje za lajf ni samo v šoli
Zdravje
Učenje za lajf ni samo v šoli
naslednji članek
Majin brat nekdanji kmet Nik: Stikov nimava že nekaj let
Resničnostni šovi
Majin brat nekdanji kmet Nik: Stikov nimava že nekaj let
#nasazenazenska
nasazenazenska