stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tudi peti brat Martina Goloba želi postati duhovnik

13. 9. 2022; 11.00
Avtor: V.M.
martin-golob

Martin Golob foto: Zarja jana

Ste vedeli, da ima priljubljeni duhovnik Martin Golob pet bratov? Še posebej je ponosen na najmlajšega Matijo, ki je željo po duhovniškem poklicu začutil že v otroštvu, sedaj pa marljivo uresničuje zastavljene cilje.

Duhovnik Martin Golob je svoji spletni publiki predstavil brata Matijo, ki obiskuje študij teologije in se pripravlja na poslanstvo, katerega klic je začutil že kot mlad fant.

»Ta 5. brat je na poti zelo dobre in plemenite odločitve. Čez nekaj let, če Bog da, bova tudi brata v duhovništvu. Ponosen sem nanj,« je 23-letnika pohvalil starejši brat Martin.

Matija je tekom odraščanja svojo željo v krogu družine odkrito izražal, le izven domačega okolja je svoje misli zadržal zase. »Kasneje sem svoj klic pred vrstniki skrival in ga premišljeval v svojem srcu. Od drugih ljudi sem večkrat začutil, da me vidijo v tem življenju in vsaka drobna spodbuda je mi je bila v potrditev, da je to Božja volja. V veliko spodbudo mi je tudi brat duhovnik Martin, ki mi je s svojimi izkušnjami in znanjem razblinil kakšen dvom in mi pokazal, da me Bog sprejema prav takšnega kakršen sem, in da naj duhovniško sprejemam kot dar, ki naj ga živim v veselju in predanosti,« je Matija orisal svojo odločitev za duhovniški poklic v okviru predstavitve za Bogoslovno semenišče v Ljubljani.

prejšnji članek
Govorice so resnične, v Piranu bodo snemali hollywoodski film
Kultura
Govorice so resnične, v Piranu bodo snemali hollywoodski film
naslednji članek
Kmetija: Damijan se je zaljubil v Manjo, Monika je zgodovina
Resničnostni šovi
Kmetija: Damijan se je zaljubil v Manjo, Monika je zgodovina
#nasazenazenska
nasazenazenska