GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Govorice so resnične, v Piranu bodo snemali hollywoodski film

13. 9. 2022; 12.00
Avtor: STA
piran

snemanje foto: edit: njena.si

Od ponedeljka pa vse do 4. oktobra bo Piran postal kulisa akcijskega filma, ki ga bo snemala tuja snemalna ekipa z zvezdniškimi igralskimi imeni, kot so J. K. Simmons, Halle Berry in Mark Wahlberg. Ker bodo v starem mestnem jedru snemali zahtevne kaskaderske kadre, na piranski občini pozivajo prebivalce in obiskovalce k potrpežljivosti.

V Piranu že nekaj časa krožijo govorice o tem, katera velika hollywoodska imena naj bi kar nekaj časa preživela v njihovem mestu. Omenjali so celo Morgana Freemana in Scarlett Johansson.

Po pisanju Primorskih novic je produkcija Netflixov akcijski triler Our Man from Jersey, ki ga režira Julian Farino. V eni od glavnih vlog res nastopa Halle Berry, ne pa tudi Morgan Freeman ali Scarlet Johansson. V igralski zasedbi so poleg Marka Wahlberga in oskarjevca J. K Simmonsa še Jackie Earle Haley, Jessica De Gouw in Adewale Akinnuoye-Agbaje.

Portal IMDB v napovedniku filma povzema, da gre za zgodbo prizemljenega gradbenega delavca iz Jerseya Mikea, ki ga bivše dekle iz srednješolskih časov Roxanne vpelje v svet vohunov in tajnih agentov.

Zaradi varnosti bo uveljavljen poseben prometni režim

Ekipa produkcijske hiše Pakt Media bo v Piranu za logistične potrebe in varno izvedbo snemanja ter vseh udeleženih v prometu starega mestnega jedra in širše, v tem času izvajala posebni prometni režim, zaradi katerega bo občasno omejen dostop do snemalnih lokacij, po principu občasnih do 15-minutnih popolnih zapor cest, trgov in ulic.

Kot zagotavljajo na občini, stanovalcem dostop do njihovih prebivališč ne bo v nobenem primeru onemogočen, le občasno časovno omejen, zato vse prosijo za strpnost in razumevanje.

Parkirajte v parkirni hiši Fornače

Lastnike vozil s parkirnimi abonmaji parkirišča Fornače ob tem naprošajo, da v času snemanja v primeru zasedenosti parkirišča vozila parkirajo v garažni hiši Fornače, kjer bodo zagotovili ustrezno število nadomestnih parkirišč. Parkirne listke, ki jih bodo prevzeli ob vstopu v garažo, bodo lahko na blagajni pri izhodu brezplačno validirali, pri čemer se boste morali izkazati z veljavnim abonmajem za parkirišče Fornače.

Kje bo potekalo snemanje?

Snemanje bo po načrtih potekalo med Prešernovim nabrežjem in Ulico svobode, na Trubarjevi ulici, Tartinijevem trgu, Pristaniški in Bolniški ulici, na Trgu 1. Maja z Gregorčičevo, Verdijevo, Trubarjevo in Kosovelovo ulico, na Vidalijevi ulici z Obzidno ulico, Trgu Bratstva s Tomšičevo in Župančičevo ulico, Cankarjevem in Kidričevem nabrežju in Dantejevi ulici.

Med tednom občasne zapore

Petnajstminutne občasne zapore bodo na Cankarjevem in Kidričevem nabrežju z Dantejevo ulico izvajali od ponedeljka do petka med 10. in 18. uro, na ostalih ulicah in trgih pa med 8. in 18. uro, medtem ko ob koncih tedna snemanja ne bodo potekala.

prejšnji članek
Ne, to ni križanec med jabolko in hruško
Kulinarika
Ne, to ni križanec med jabolko in hruško
naslednji članek
Tudi peti brat Martina Goloba želi postati duhovnik
Svet slavnih
Tudi peti brat Martina Goloba želi postati duhovnik