državna meja
Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s Slovenijo

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Finalist MasterChefa kuhinjo zamenjal za šivalni stroj

31. 10. 2022; 07.00
Avtor: Revija Lady
siniša-martin-vasiljević

Siniša Martin Vasiljević foto: POP TV

Finalist 4. sezone šova MasterChef Slovenija Siniša Martin Vasiljević se je vrnil k eni izmed svojih ljubezni: šivanju.

Učil se je pri najboljših, kot so Solo Mila, Egoist, Toper. Profesionalno se je s tem začel ukvarjati leta 2014 v Celju, kjer je imel tudi svojo delavnico in zaposlene šivilje, zdaj pa je svoj atelje odprl na Križevniški ulici v Ljubljani, kjer živi. V njem pod blagovno znamko Mars (ta izhaja iz kombinacije imen Siniša in Martin) trenutno ustvarja trenirke, kakovostne srajce na zadrgo, jakne, kostumografijo in modne dodatke za moške, igralce in razne druge umetnike, ki se po navadi oblačijo v trgovinah s hitro modo, a bi želeli nekaj več. Seveda tu in tam svoje znanje nakloni tudi populaciji nežnejšega spola. Lahko pa ta njegova oblačila nosijo ženske že zdaj, saj so primerna za oba spola.

Siniša Martin Vasiljević foto: POP TV

»Moje stvari so zelo kakovostne in tehnično dovršene. Uporabljam lastno ustvarjene kroje, vsak šiv mora imeti svoj namen. Veliko je zadrg, ježkov in elastik. Rad imam industrijski slog: hlače, v katerih imaš občutek, da imaš na sebi trenirko, a jih lahko kombiniraš tako z majico kot s srajco in suknjičem za na sestanke,« razkriva Siniša. Če se mu pokvari kakšen šivalni pripomoček, stroj ali aparat, ga popravi kar sam.

»Nazadnje so mi na likalni mizi odpovedali ležaji na motorju za vakuum in zaradi svojih dveh ‘desnih rok’ sem to znal kar sam popraviti. Tudi šivalne stroje vse sam popravljam. Za svoj konjiček tudi zelo rad restavriram pralne stroje in sesalnike iz 60. in 70. let oziroma v njihovo ogrodje vgradim novo tehniko, da je primerna za današnje potrebe,« pojasni Siniša in doda, da si želi nekoč imeti tudi svojo trgovino s starinskimi gospodinjskimi aparati in retro interjerjem za vse tiste, ki imajo radi ta slog.

prejšnji članek
Zakaj Taijija Tokuhise ne bomo več gledali na televiziji?
Svet slavnih
Zakaj Taijija Tokuhise ne bomo več gledali na televiziji?
naslednji članek
Bojan Emeršič: V igralskem poklicu imel veliko sreče
Svet slavnih
Bojan Emeršič: V igralskem poklicu imel veliko sreče