zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Cene Prevc z izbranko sanja o slaščičarni

12. 11. 2022; 06.00
Avtor: Revija Jana
Cene Prevc, Julija Patricija Novak

Cene Prevc, Julija Patricija Novak foto: M24

Po lanski sanjski sezoni v smučarskih skokih komaj čakamo novo. Žal pa bo minila brez 26-letnega Ceneta Prevca. Šampion se je na presenečenje mnogih namreč odločil, da se bo posvetil še drugim stvarem, ki ga zanimajo. Kakšni so njegovi cilji za prihodnost?

Cene se bo posvetil dokončanju študija na fakulteti za elektrotehniko, vzporedno študira še na Biotehniškem centru Naklo, pa svoji spletni prodaji; odprt je za vse nove izzive. Pri tem ga že tri leta podpira Julija, izvrstna bodoča slaščičarka, ki si želi odpreti svojo slaščičarno. Cene ji občasno pomaga pri peki. Takrat se kuhinja spremeni v umetniški atelje, v katerem nastajajo pregrešno dobri torte in piškoti.

Julija je slaščičarka in ima po Cenetovih besedah izjemno zalogo receptov za vse sorte slaščic. Ni stvari, ki je ne bi znala pripraviti. Velikokrat v kuhinji ustvarjata skupaj. Cene pripravi testo, ona pa potem dokonča in filigransko natančno okrasi, da je videti kot iz kataloga. »In kako je šele dobro! Njene torte z različnimi kremami so božanske. Prav tako piškoti. In ker jo podpiram, tako kot je dolgo ona podpirala mene (no, zaradi mene je začela gledati skoke in je celo prišla na kakšno zadnjo tekmo), jo bom tudi podprl pri njenih sanjah o slaščičarni. Vendar je za to potreben zajeten začetni vložek, saj poleg lokala potrebuješ prostor za pripravo sladic. Greva lepo počasi. Ko bo zadeva dozorela, bo tudi ta ptica poletela.«

prejšnji članek
Mateja Svet podarila vse svoje lovorike
Svet slavnih
Mateja Svet podarila vse svoje lovorike
naslednji članek
FOTO: Hajdi in Anže uradno poročena, to so prvi utrinki s poroke
Resničnostni šovi
FOTO: Hajdi in Anže uradno poročena, to so prvi utrinki s poroke