1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Iva Krajnc Bagola o medvrstniškem nasilju

12. 11. 2022; 11.00
Avtor: Revija Lady
iva kranjc bagola, aljoša bagola

Iva Krajnc Bagola s soprogom. foto: M24

Igralka Iva Krajnc Bagola, ki v črni komediji Bog masakra nastopa v vlogi mame 11-letnega dečka, ki je sovrstnika napadel s palico in mu izbil dva zoba, je spregovorila o njenem pogledu na medvrstniško nasilje.

»Meni se to zdi katastrofa. Zavedati se moramo, da je agresija samo posledica skritih zavor, ki jih nosijo starši, odnosi so površni, problemi zastrti. Posledice pa so zato toliko bolj ekstremne, celo katastrofalne. Otrok je kot goba: vse vsrka,« je v klepetu za revijo Lady pojasnila svoj pogled igralka.

Njej sicer zaradi hčerke Sofie še k nikomur ni bilo treba iti in upa, da ji tudi nikoli ne bo, se pa tudi kot mama spoprijema z medvrstniško agresijo. »Punce so zelo napadalne, a bolj v besedah. Bila so obdobja, ko je kakšna prijateljica, ki jo je imela Sofia zelo rada, dala kakšno opazko, ki ji ni bila všeč, in jo je potem bolel trebušček. Grozno se mi zdi, da že opazke tako močno vplivajo,« pravi Iva, hčerko pa se v takšnih primerih trudi potolažiti in spodbuditi za naprej. Ni pa to vedno preprosto. Tudi nima kakšnega posebnega načina, saj se prvič spoprijema s starševstvom. » Najpomembnejše se mi zdi prisluhniti in spodbuditi Sofio h konstruktivnemu pogovoru,« je za konec dejala Iva.

Iva Krajnc Bagola

Iva Krajnc Bagola foto: Osebni arhiv

prejšnji članek
Ne boste verjeli, kako je skupina Joker Out dobila seksi ime
Svet slavnih
Ne boste verjeli, kako je skupina Joker Out dobila seksi ime
naslednji članek
Ta lepotica je hčerka Milene Zupančič
Svet slavnih
Ta lepotica je hčerka Milene Zupančič