Poljakinja Svet24.si

Imajo dokaz, da Poljakinja ni Madeleine McCann

Suri Holmes, Katie Holmes Svet24.si

Tom Cruise povsem "odrezal" svojo hčerko

20131106-00479542 Necenzurirano

100.000 evrov neto za popoldansko delo tudi šefu ...

Roblek-Zvanut Reporter.si

Vodstvo jezuitov nad patra Jožeta Robleka, ki je ...

kronaveter Ekipa24.si

Bo Rok Kronaveter tudi v naslednji sezoni igral za...

Primorski fantje Njena.si

Poslovil se je Bogdan Gerk, vodja Primorskih ...

sveca Ekipa24.si

Na otoku v šoku! Pri komaj 37 letih so ga našli ...

Bine Volčič po dobrih šestih letih zapira restavracijo
| K.M.

Bine Volčič po dobrih šestih letih zapira restavracijo

Bine Volčič, POP TV

Priljubljeni kuhar in sodnik v oddaji MasterChef Bine Volčič svojo ljubljansko zgodbo seli v Prekmurje. Znana je usoda njegove Monstere.

Bine Volčič je poleti leta 2016 v središču Ljubljane odprl čisto svojo restavracijo Monstera. S to potezo je navdušil številne ljubitelje kulinarike, saj je na krožnikih predstavljal kombinacijo preprostosti in vrhunskih krožnikov. Restavracija je uradno začela obratovati 13. julija 2016, z novim letom pa zapira vrata. Čeprav je za nekatere to presenetljivo, v resnici Bine te odločitve že več mesecev ni skrival pred tistimi, ki smo oziroma so želeli poslušati. 

Nov projekt

Bine je namreč vodenje restavracije že pred časom prepustil novi ekipi. Sam je sicer ljubljanske prostore kdaj pa kdaj še obiskal, odločitve pa so že mesece sprejemali drugi. Se je pa v zadnjem obdobju lotil novega projekta, saj se je z družino iz domačega Kranja preselil v popolnoma novo okolje. Na Goričko v Prekmurju. Njegova hiša, zgrajena v tradicionalnem slogu, pa je več ali manj že dobila svojo novo podobo. Družina pa že mesece živi v tem prelepem delu Slovenije.

Nova Monstera

Restavracija v samem središču mesta se tako z novim letom zapira, kar je Bine potrdil na svojem Instagram računu. "Trenutna ekipa, ki ustvarja v Monsteri, se bo pod vodstvom chefa Gregorja Jelnikarja podala novim izzivom naproti. Do konca letošnjega leta je tako še nekaj zadnjih priložnosti, da se razvajate na trenutni lokaciji," je med drugim zapisal Bine. Ob tem pa potrdil, da bo posestvo na Goričkem od novega leta dalje, oziroma uradno od pomladi 2023, nosilo ime, ki si ga je za restavracijo zamislil pred več kot šestimi leti. 

Številni uspehi

Ljubljanska restavracija Monstera se je sicer v zadnjih letih močno zasidrala v svet slovenske kulinarike. Na kar kažejo tudi različna priznanja. Med njimi tudi umestitev na Michelinov vodič. Bine pa zdaj v Prekmurji išče nove izzive. Že pred časom je našemu uredništvu zaupal, da ga navdušujejo predvsem pristni odnosi, ki se spletajo v tej pokrajini. "Do začetka novembra sem moral urediti prostore na posestvu, ker sem imel že napovedano skupino. O tem sem govoril na nekem praznovanju in omenil, da ne vem, kako mu bo uspelo. Naslednji dan so me klicali, da kdaj lahko pridejo, da so se organizirali in da mi bodo skupaj pomagali," nam je pred tedni zaupal Bine. 

Kaj pa MasterChef?

Bine pa kljub selitvi ne opušča nekaterih drugih projektov. Kot nam je še zaupal, se je tudi letos pridružil ekipi oddaje MasterChef, ki je, vsaj v večini, že posneta. Predvajanje pa lahko pričakujemo v naslednjih mesecih. Poleg Binega se na sodniška stolčka vračata tudi Luka Jezeršek in Karim Merdjadi. Več o tem si lahko preberete tukaj >>kliknite<<