Svet slavnih
 

Podprite mlade kuharje, privoščite si pethodni meni

10. 1. 2023; 12.30
Avtor: K.M.
kralj kuharjev prvo mesto

Zmagovalno ekipo BIC Ljubljana - Višja strokovna šola so zastopali trije ambiciozni in marljivi študentje: Andraž Grčar, Nejc Štern in Nik Jošt. foto: Marko Vavpotič/M24

Chef Mojmir Šiftar je trem mladim študentom šole BIC Ljubljana ponudil možnost kuhanja v restavraciji PEN Klub. Podprite jih, privoščite kulinarično razvajanje.

V torek, 24. januarja, bo v prostorih PEN KLUB Restavracije, kjer v kuhinji navdušuje kuharski mojster Mojmir Šiftar, prav posebna večerja. Že tako mladi ekipi se bodo pridružili še rosno mladi zmagovalci kuharskega tekmovanja Kralj kuharjev, ki ga je organizirala medijska hiša Media24. Več informacij o samem tekmovanju in tekmovalcih najdete tukaj

Tekmovanje šol 

V začetku lanskega decembra so s svojim kuharskim znanjem in veščinami tri člansko žirijo, del katere je bil tudi Mojmir, navdušili Andraž Grčar, Nejc Štern in Nik Jošt. Študenti šole BIC Ljubljana. V močni konkurenci so prepričali tudi kulinaričnega mojstra, ki jim je za nagradno poklonil večer kuhanja v profesionalni kuhinji v PEN KLUB Restavraciji. Mlade in zagnane ljubitelje kulinarike in ustvarjanja pa lahko s svojo prisotnostjo podprete tudi vi. 

»Vaja, vaja ni vaja, to je najbolj pomembno pri mladih kuharjih,« je povedal Šiftar, chef v restavraciji PEN KLUB. foto: Marko Vavpotič/M24

Privoščite si kulinarično razvajanje 

Mladi kuharji se bodo ekipi restavracije pridružili v torek, 24. januarja 2022, ob 18. uri. V PEN KLUB Restavracija ste vabljeni tudi vi, dragi naši bralci. Pethodni meni na osebo stane 85 evrov, seveda skupaj z urbano in izbrano vinsko spremljavo. Rezervacije sprejemajo na naslovu penklub@kaval-group.si ali po telefonu +38641 366 249. Z ljubeznijo do hrane, gostoljubja in okolja bodo ustvarili prostor, v katerega boste vstopili in ga le stežka zapustili. 

S čim vam bodo postregli? 

85 eur/osebo
Meni vključuje vinsko spremljavo!

Predjed

Hladno dimljena tuna s sokom ožgane limete, miso emulzijo in kvasnimi kosmiči

Predjed

Raviol z gosjimi jetri, praženimi figami in lešniki, jurčkova krema, maslo iz kostnega mozga, ocvrt žajbelj, »kaviar« iz balzamičnega kisa

Sorbet

Ingverjev sorbet s peno pomarančnega likerja in kandirano pomarančo

Glavna jed

Počasi kuhana goveja lička, vinska omaka, pire buče, vložena šalotka, popečeni brstični ohrovt, pastinakov čips, limonino olje

Sladica

Sladoled rdeče pese in maline, matcha čaj spondž, čokoladna zemlja, krema skute in limete, ajdove kokice

prejšnji članek
Skrivnost priprave izvrstnega čaja
Kulinarika
Skrivnost priprave izvrstnega čaja
naslednji članek
Povrnite si denar in prihranite s Tipli
Moda&Lepota
Povrnite si denar in prihranite s Tipli

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.