zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slovenska znanstvenica prejela nagrado za posebne dosežke

12. 1. 2023; 11.30
Avtor: V.M.
dr

Dr. Iva Hafner Bratkovič foto: Kemijski inštitut

Danes pod žaromete postavljamo eno najbolj prodornih slovenskih znanstvenic. Izsledki dr. Ive Hafner Bratkovič so pomembni za napredek zdravljenja rakavih obolenj.

Že res, da se splošna javnost odziva predvsem na obraze, s katerimi se srečuje na TV ekranih, a bilo bi prav, da bi več pozornosti namenili ljudem, ki so zaslužni za napredek na področju znanosti in ki sicer v senci 'privlačnejših' novic ne vzbudijo več kot zasluženega zanimanja.

Ena izmed slednjih je zagotovo dr. Iva Hafner Bratkovič, znanstvena svetnica na Odseku za sintezno biologijo in imunologijo, na katero že vrsto let opozarjajo njeni vrhunski znanstveni dosežki na svetovnem nivoju, ki v strokovih krogih kakopak niso ostali spregledani. Prejemnica mnogih nagrad in priznanj je v teh dneh prejela novo častitljivo priznanje - nagrado Miroslava Zeia za izjemne dosežke.

Dr. Iva Hafner Bratkovič foto: Kemijski inštitut

»Rezultati njenih raziskav pojasnjujejo molekulske mehanizme v procesu naravne signalizacije, ki so pomembni za pojasnitev in potencialno tudi zdravljenje vnetnih bolezni, še posebej bolezni, povezanih s staranjem in rakom. Dr. Bratkovič z vrhunskimi znanstvenimi dosežki, posredovanjem znanja mlajšim generacijam ter s prispevki k popularizaciji znanosti predstavlja eno najbolj prodornih in uveljavljenih slovenskih znanstvenic na področju ved o življenju,« so pojasnili na Kemijskem inštitutu.

prejšnji članek
Dončić ima 5-letno hči!
Svet slavnih
Dončić ima 5-letno hči!
naslednji članek
Umrla ena izmed najbolj slavnih supermodelov na svetu
Moda&Lepota
Umrla ena izmed najbolj slavnih supermodelov na svetu
#obraziavenija
obraziavenija